Halálos vírus került az utcákra?

Több mint 2300 mintát vesztett el a neves párizsi kutatólabor, a Pasteur Intézet. A potenciálisan halálos SARS - más néven atípusos tüdőgyulladás - vírusból 26 doboznak, összesen 2349 fiolának veszett nyoma - számolt be a Blikk.

Az intézetnek csak akkor tűnt fel a hiány, mikor leltárt készítettek négy héttel ezelőtt. 

A központ azonnal értesítette a hatóságokat, akik nyomozásba kezdtek, ám egyelőre nem sikerült megtalálniuk egy darabot sem.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Parancs Moszkvából: 100-200 embert kell megölni

Az orosz titkosszolgálatok munkatársai és a Kelet-Ukrajnában tevékenykedő szeparatisták között olyan telefonbeszélgetéseket hallgatott le az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU), amelyekben a szakadárok azt az utasítást kapták, öljenek meg 100-200 embert, hogy ürügyet teremtsenek az orosz csapatok Ukrajnába való behatolására.

Erről Vitalij Najda, az SZBU elhárítási részlegének egyik vezetője beszélt szerdai kijevi sajtótájékoztatóján. Közölte: a lehallgatott beszélgetésekben elhangzik , hogy a szakadároknak meg kell ölniük 100-200 embert, s akkor másfél órán belül orosz harckocsik és páncélozott szállítójárművek lépnek be Ukrajna területére. 

Közben a parlament szerdai, zárt ajtók mögött tartott üléséről kiszivárgott értesülés szerint Valentin Nalivajcsenko, az SZBU főnöke arról számolt be a képviselőknek, hogy az orosz hírszerzésnek eddig 23 tisztjét tartóztatták le Ukrajnában. Az lb.ua hírportál parlamenti forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az SZBU vezetője szerint az ügynökhálózatot 2-3 éve kezdték kiépíteni Ukrajnában. 

Emellett Nalivajcsenko beszámolt arról, hogy naponta átlagosan 600 telefonhívást kap az SZBU a lakossági bejelentővonalára. A kelet-ukrajnai helyzettel kapcsolatban közölte: a szakadárok közül kevesen hiszik, hogy valóban a "majdanosoktól", azaz a kijevi EU-párti hatalomváltó tüntetőktől védi az országot.

Szerző

Mesterlövész lőtte ki a gázpalackot

Teljes terjedelmében lángolt egy ezerötszáz négyzetméter alapterületű borház tetőszerkezete Tarcal külterületén, az Útfenntartó lakótelepen. Az épületben több gázpalack is volt, az egyiket mesterlövész lőtte ki - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Dojcsák Dávid elmondta, hogy a tűzhöz a szerencsi és az encsi tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűzoltók két oxigén- és egy propánbutánpalackot is kihoztak az épületből, egy propánbutánpalackot összeolvadva találtak meg. Hőkamerával figyeltek egy másik gázpalackot is, miközben több oldalról oltották a lángokat. A tűzoltók mesterlövészt kértek, ő kilőtte a palackot.  Az áram- és gázszolgáltató szakemberei lekapcsolták az épületet a szolgáltatásokról. 

Szerző