Előfizetés

Tragédia! – Hajótörés lett az iskolai kirándulásból

Publikálás dátuma
2014.04.16. 05:57
Fotó: Getty Images.
Iskolai kirándulásnak indult, tragikus katasztrófa lett belőle: 450 fővel a fedélzetén elsüllyedt szerdán, közép-európai idő szerint hajnali 2 óra tájban  egy dél-koreai sétahajó a félsziget partjainak közelében, Szöultól délre – közölte a Yonhap hírügynökség.

Ide kattintva megnézheti a mentésről készült fotókat.

Az ázsiai ország  parti őrsége szerint a hajó, amely Dzsedzsu szigetére tartott,  vészjelzéseket adott le, majd eltűnt a radarokról és megszakadt vele a rádiókapcsolat is. A dél-koreai média úgy tudja, hogy az utasok többsége középiskolás diák. A helyi tv-csatornákban láthatók voltak felvételek a szerencsétlenül járt hajóról, ami teljesen az oldalára dőlt. A komp 150 gépkocsit is szállított.

Az egyik fiatal utasnak sikerült mobiltelefonon kapcsolatba lépnie a szárazfölddel  és elmondta, hogy a hajóroncsba próbálnak kapaszkodni. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a parti őrség azonnal 34 hajót és 18 helikoptert küldött a baleset körzetébe.A mentési akcióba bekapcsolódott a Bonhomme Richard amerikai hadihajó is.

Az első jelentések szerint mindenki megmenekült, később azonban kiderült, hogy a katasztrófának halottai is vannak. Eddig két tanár és egy diák holttestét emelték ki a tengerből.  A dél-koreai belbiztonsági minisztérium közlése szerint 164 utast sikerült kimenteni, de még mindig 292 eltüntet keresnek. A megmenekültek közül 55-öt kórházba szállítottak.

Egyelőre nincs hír arról, hogy mi okozta a balesetet, elképzelhető, hogy a komp a túlterheltség miatt borult fel.

 

Pistoriusnak segélykérő sikolyra sem volt ereje

Publikálás dátuma
2014.04.15. 18:01
Gerry Nel ügyész nem kegyelmez - Fotó: Gettyimages
Oscar Pistoriust annyira hatalmába kerítette a szomorúság, hogy kiabálni sem volt ereje, amikor megtalálta haldokló barátnőjét. Legalábbis ezt állítja  a gyilkossággal vádolt dél-afrikai paralimpikon.

A 27 éves futó a pretoriai per keddi napján elmondta, hogyan törte be a belülről bezárt fürdőszoba-ajtót egy krikett-ütővel és akkor döbbent rá, hogy az ajtó mögött  barátnője, Reeva Steenkamp hever. Az ajtón átfúródott négy lövedékből három találta el a topmodellt. Elmondása szerint, miután látta, hogy még lélegzik és a pulzusa is ver, megpróbálta őt felemelni és kivinni a fürdőszobából. Annyira megdöbbent, hogy képtelen volt segítségért kiáltani.

Gerry Nel ügyészt azonban továbbra sem hatják meg Pistorius vallomásai. A vádlónak meggyőződése – és ennek az elmúlt napokban folyamatosan hangot adott – hogy a bajnok előre megfontolt szándékkal ölte meg Reevát, és hogy nem azért vette magához a pisztolyát, hogy az állítólagos betolakodókat lelője, hanem csakis azért, hogy végezzen a lánnyal.

Közben a bírósági épület előtt tüntetők követelték, hogy állítsák vissza Dél-Afrikában a halálbüntetést. Hétfőn még Pistorius hívei voltak többségben, akik fehér léggömbökkel fejezték ki jókívánságaikat a paralimpikonnak.

 

 

Agyonütötte a munkást a legurult farönk

A helyszínen életét vesztette egy férfi, akire ráesett egy farönk egy erdészeti telepen Barcson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján kedd délután.

 A rönköket egy vasúti kocsiba pakolták, amikor a baleset történt.

A mentők megpróbálták a rakodómunkást újraéleszteni, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni az életét.