Előfizetés

Makra Noémi mind a négy szeren bajnok lett

Makra Noémi mind a négy szert megnyerve diadalmaskodott vasárnap a nők országos szerenkénti bajnokságán a Körcsarnokban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a békéscsabai tornász - aki a múlt hétvégi Matolay Emlékversenyen az egyéni összetett mellett a négy szer közül hármat megnyert - talajon két hibátlan ugrást mutatott be, és 14,284 ponttal győzött.

Korábbi sérülése miatt itt Böczögő Dorina és Csillag Tünde sem szerepelt, így a dunaújvárosi Horváth Enikő lett a második.

Felemás korláton is jó formát mutatott a világkupa-győztes, azon 14,467-tel nyert. Második lett Csillag Tünde, harmadik pedig Romhányi Eszter.

Gerendán már az olimpikon Böczögő is a szerhez lépett, de nem volt teljes gyakorlata korábbi sérülése miatt, a második helyen végzett, míg Romhányi a harmadikon. Makra ezen a szeren az elején kisebbet hibázott, de ez sem akadályozta meg az újabb győzelemben, pontszáma 14,434 lett. Most a talajra is sikerült koncentrálnia, szép gyakorlatot adott elő, a 13,500 pedig a teljes sikert, vagyis a negyedik aranyat hozta. A további sorrend Csillag és Böczögő lett.

"Nagyon örülök, hogy mind a négy szert megnyertem" - értékelt Makra. "Szeretek ugráson kezdeni, mert ilyenkor jól bemelegszem a többi szerre. A felemás korláttal nagyon elégedett vagyok, az új elemet is megcsináltam, a gerendánál még mindig izgultam egy kicsit, az elején a hármas kötésem nem volt meg. A talaj végre megint jól ment, a sorok is megvoltak".

Draskóczi Imre szövetségi kapitány kiemelte Makra teljesítményét, akitől az Európa-bajnokságon is a legjobb eredményeket várják. Unyatinszki Mihály, Makra edzője hozzátette, még közel sem voltak tökéletesek a gyakorlatok, de ezen a versenyen is egy újabb lépést tettek előre.

Eredmények:

    -----------
    ugrás:
1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 14,284 pont
2. Horváth Enikő (Dunaferr SE) 11,650 
    felemás korlát: 
1. Makra 14,467
2. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 11,834 
3. Romhányi Eszter (KSI SE) 10,834 
    gerenda: 
1. Makra 14,434
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,734 
3. Romhányi 12,467 
    talaj:
1. Makra 13,500
2. Csillag 12,367 
3. Böczögő 11,400

Huszonharmadszorra is bajnok a Veszprém

Sorozatban hatodszor, összesítésben pedig 23. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát a Veszprém, miután a vasárnapi, pécsi döntőben legyőzte a nagy rivális Szeged csapatát.

Dalkia Férfi MK, döntő:

MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged 27-21 (13-13)
--------------------------------------------

Eleinte a trónkövetelő Szegednél volt az előny Prce góljainak és Mikler védéseinek köszönhetően. A rohanásban, kapkodásban a 14. percben érte utol ellenfelét a címvédő (5-5), majd el is hagyta. Időt kértek a Tisza-partiak, és ettől kezdve fej fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat. Kezdett egyre durvább lenni a találkozó, de a játékvezetők határozott fellépésének köszönhetően nem lett nagyobb baj. A szünetre 13-13-mal vonultak el a felek.

A fordulás után Mikler bravúrjaival tartotta magát az emberhátrányban lévő Szeged, amely hat percig képtelen volt gólt szerezni, de közben csak kettőt kapott. Zubai kiállítása alatt aztán minden addiginál nagyobb lett a különbség (16-13). Kisvártatva időt kért a Pick, de a rivális biztosan őrizte előnyét. Negyedórával a vége előtt 18-15-re vezetett a Veszprém, és még emberhátrányban sem tudott közelebb férkőzni a Szeged.

Azonos létszámban aztán 23-19-re elhúzott a címvédő, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, a Szeged pedig összeomlott a végjátékban.


Az örökranglista:
23-szoros győztes: Veszprém
7-szeres: Bp. Honvéd
6-szoros: Szeged
4-szeres: Elektromos, Rába ETO
3-szoros: Bp. Spartacus
2-szeres: Bp. Dózsa, Tatabánya
1-szeres: Vörös Meteor, FTC, Vasas, Debrecen, Dunaferr 

Az utóbbi tíz kiírás győztesei:
2014: Veszprém
2013: Veszprém
2012: Veszprém
2011: Veszprém
2010: Veszprém
2009: Veszprém
2008: Szeged
2007: Veszprém
2006: Szeged
2005: Veszprém

Korábban:
a 3. helyért:

Grundfos-Tatabánya - B.Braun Gyöngyös 24-20 (14-9)

Szücs Gabrielláék megvédték címüket

Hazai pályán védte meg címét a női vízilabda Euroligában a Szücs Gabriella személyében magyar világbajnoki bronzérmest is a soraiban tudó Sabadell.

A spanyol együttes a Final Four szombat esti döntőjében 19-10-re diadalmaskodott a görög Vuliagmeni fölött - a viadal honlapjának beszámolója szerint. A sabadelli uszodában teltház, kétezer néző előtt lezajlott mérkőzésen Szücs két góllal vette ki részét klubcsapata sikeréből.  

Az El harmadik helyét a magyar légiósok közül Keszthelyi Ritát felvonultató olasz Orizzonte szerezte meg.

A szintén vb-bronzérmes Bujka Barbara egy hete görög klubcsapatával, az Olympiakosz Pireusszal a második számú európai sorozatban, a LEN Kupában végzett az élen.