Előfizetés

Torghelle duplájával MTK-siker a paksi kiesési rangadón

 A kétszer is eredményes Torghelle Sándor vezetésével az MTK Budapest 3-1-re nyert Pakson labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén, így a fővárosiak éppen mostani riválisukat megelőzve elmozdultak a kiesőzónából.

A vendégek három vereség után szereztek ismét három pontot, a hazai együttes nyeretlenségi sorozata pedig már 16 meccses, a paksi gárda legutóbb szeptember 13-án tudott győzni a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
MVM Paks-MTK Budapest 1-3 (0-2)
-------------------------------
Paks, 700 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Heffler (67.), illetve Vass (16.), Torghelle (37., 60.)
sárga lap: Szabó J. (7.), Bori (16.), Horváth G. (21.), Bartha (42.), Tóth B. (52.), Fiola (92.), illetve Kanta J. (85.)

MVM Paks:
---------
Molnár P. - Heffler, Fiola, Horváth G., Szabó J. - Bartha, Bori, Tóth B. (Kiss T., 57.), Windecker (Nagy O., 87.), Délczeg - Simon A.

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs L. - Rodenbücher, Kálnoki Kis, Vukmir, Kelemen - Vass (Frank, 84.), Batik, Kanta J. (Hajdú, 93.), Pölöskei Zs., Horváth Zs. (Eppel, 73.) - Torghelle

A mérkőzés első valamirevaló helyzetét gólra váltotta az MTK, majd a folytatásban is többet birtokolta a labdát. A Paks erőtlenül, ötlettelenül játszott, s a félidő hajrájában egy gyors támadás végén ismét eredményesek voltak a fővárosiak, akik megérdemelten vonulhattak kétgólos előnnyel a pihenőre.
A második játékrészre támadóbb felfogásban jöttek ki a házigazdák, de negyedóra elteltével Torghelle Sándor egy látványos átemeléssel második gólját is megszerezte, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a kiesési rangadót. Ugyan a hajrában a Paks mindent egy lapra feltéve rohamozott, de erejéből csak a szépítésre futotta.

Szivós Márton teljesen felépülhet

Publikálás dátuma
2014.04.05. 19:33
FOTÓ: MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG
 Teljesen felépülhet Szivós Márton világbajnok vízilabdázó Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója szerint.

Ahogy a Magyar Rádiónak nyilatkozva fogalmazott a professzor, reményei szerint folytathatja pályafutását a Szegedi VE 32 éves sportolója, aki csapata pénteki bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt került kórházba.
"Minden infarktus úgy keletkezik, hogy az ér falában egy felrakódás megreped, és arra a megrepedt falra elindul az érelzáródási folyamat, ami Marci esetében nem fejeződött be, tehát nem volt teljesen elzáródva a koszorúér" - mondta Merkely, aki arról is beszámolt, hogy a leletek alapján Szivósnak egyetlen felrakódása volt.

Merkely hozzátette, hat héttel később csinálnak koszorúér-CT-t és koszorúér-MR-t és azt követően döntenek arról, hogyan tovább.
Az orvos kiemelte még, rendkívül fontos volt, hogy Szivóst a kezdődő panaszokkal kórházba szállították annak ellenére, hogy az EKG-leletek eredményei nem voltak egyértelműek, s ezért nagy dicséret jár a játékostársaknak, edzőknek, mivel gyakorlatilag emiatt remélhető a teljes gyógyulás.

A péntek este Budapesten lejátszott Vasas-Szeged bajnoki mérkőzés negyedik negyedében Szivós hirtelen mellkasi fájdalmat érzett, ennek ellenére végigjátszotta a találkozót, amelyet 10-9-re megnyert a csapata, ő pedig a mezőny legeredményesebbjeként három gólt szerzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre.

Labdarúgó NB I - Diósgyőri siker Kispesten

A Diósgyőr hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A találkozó előtt megkoszorúzták Puskás Ferencnek a Bozsik Stadion főbejáratánál lévő emléktábláját a 2006-ban elhunyt legendás labdarúgó születésének 87. évfordulója alkalmából, amely a héten volt.
OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
---------------------------------------
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Zivanovic (9.), illetve Futács (21.), Kostic (60.)
sárga lap: Zivanovic (13.), Ikenne-King (23.), Ignjatovic (64.), Mancini (79.), illetve Barczi (36.), Husic (45.), Kostic (65.), Grumic (73.), Kádár (75.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King (Nagy G., 27.), Ignjatovic, Lovric, Baráth - Vécsei, Hidi, Zivanovic (Mancini, 78.) - Job (Prosser, 55.), Bonazzoli, Lupoli

Diósgyőri VTK:
--------------
Rados - Eperjesi, Vadász, Kádár, Husic - Gosztonyi (Abdouraman, 67.), Elek Á., Marjanovic (Kostic, 60.), Barczi - Futács (Grumic, 44.), Bacsa

A Honvéd rögtön a mérkőzés elején vezetést szerzett, de ezt leszámítva többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt az idő, a csapatok rendkívül pontatlanul futballoztak, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A vendégek mégis egyenlíteni tudtak egy gyors ellentámadásból.
A folytatásban egy pontrúgást követően, kissé szerencsés körülmények között a vendégek kerültek előnybe. Ezt követően a Diósgyőr visszahúzódott, átengedte a területet a Honvédnak, amely mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani, csak kapufáig jutott, így kikapott szervezetten védekező riválisától.