Előfizetés

Labdarúgó NB I - Diósgyőri siker Kispesten

A Diósgyőr hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A találkozó előtt megkoszorúzták Puskás Ferencnek a Bozsik Stadion főbejáratánál lévő emléktábláját a 2006-ban elhunyt legendás labdarúgó születésének 87. évfordulója alkalmából, amely a héten volt.
OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
---------------------------------------
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Zivanovic (9.), illetve Futács (21.), Kostic (60.)
sárga lap: Zivanovic (13.), Ikenne-King (23.), Ignjatovic (64.), Mancini (79.), illetve Barczi (36.), Husic (45.), Kostic (65.), Grumic (73.), Kádár (75.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King (Nagy G., 27.), Ignjatovic, Lovric, Baráth - Vécsei, Hidi, Zivanovic (Mancini, 78.) - Job (Prosser, 55.), Bonazzoli, Lupoli

Diósgyőri VTK:
--------------
Rados - Eperjesi, Vadász, Kádár, Husic - Gosztonyi (Abdouraman, 67.), Elek Á., Marjanovic (Kostic, 60.), Barczi - Futács (Grumic, 44.), Bacsa

A Honvéd rögtön a mérkőzés elején vezetést szerzett, de ezt leszámítva többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt az idő, a csapatok rendkívül pontatlanul futballoztak, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A vendégek mégis egyenlíteni tudtak egy gyors ellentámadásból.
A folytatásban egy pontrúgást követően, kissé szerencsés körülmények között a vendégek kerültek előnybe. Ezt követően a Diósgyőr visszahúzódott, átengedte a területet a Honvédnak, amely mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani, csak kapufáig jutott, így kikapott szervezetten védekező riválisától.

Tragédiát kockáztatnak a Forma 1-es pilóták

Adrian Sutil besokallt. A mezőny egyik legmagasabb, 183 centis pilótája képtelen tovább fogyni, ezért a szahíri pályán nem vesz folyadékot magához, kockáztatva az ájulást és a balesetokozást - számol be a Bors. 

Két táborra szakadt az F1-es mezőny. A magasabb, és ezáltal testesebb pilóták ugyanis felháborítónak tartják, hogy az új súlyszabály miatt a kisebbek akár körönként fél másodperccel is gyorsabbak náluk, pusztán az alkatuk miatt.

A koplalás egyeseknél már odáig fajult, hogy Malajziában, a pokoli hőségben az egyik – meg nem nevezett – versenyző elájult egy rendezvényen. Sokan a megfelelő folyadékpótlásról is lemondanak, ami dehidratáltsághoz vezet, s ezzel párhuzamosan romlik a koncentrációs készségük, így könnyen tragédiát okozhatnak a pályán.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Birkózó Eb - Kiss Balázs győzelemmel kezdett

A 98 kilogrammban szereplő Kiss Balázs győzelmével kezdődtek meg magyar szempontból a kötöttfogásúak küzdelmei szombaton a Finnországban, Vantaa városban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A 2009-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes sportolónak rögtön az első párban szőnyegre kellett lépnie az észt Ardo Sarusaar ellen. A mérkőzés akciót nem hozott, a nagy küzdelem dominált, amelyet egyértelműen végig Kiss irányított. Az észt versenyző hat percen keresztül csak a magyar fogásait bontotta, végig nagyon passzív volt, s kétszer meg is intették, s másodikért járó egy ponttal pedig a BVSC sportolója 1-0-ra győzött.

Kiss Balázs sikerével bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol az osztrák Daniel Gastllal csap majd össze. Szombaton még három magyar, Knipli Csongor (59 kg), Kozák István (66 kg) és Lám Bálint (130 kg) lesz érdekelt. Knipli a 16, míg Kozák és Lám a nyolc közé jutásért mérkőzik először.