Hollywood lecsap a maláj gépre

Publikálás dátuma
2014.03.31. 17:48
Fotó: Gettyimages
A minap még arról adtunk hírt, hogy egy ausztrál producer két évvel elhalasztotta már elkészült katasztrófafilmjének, a Mélyvíznek (Deep Water) bemutatóját, mert a történet túlságosan is hasonlít a szerencsétlenül járt maláj gép esetére. Az amerikai filmiparnak azonban nincsenek ilyen gátlásai.

Mint arról a Hollywood Reporter beszámol, miközben a világ még az áldozatokat siratja, az álomgyár forgatókönyvírói már buzgón dolgoznak a katasztrófa megfilmesítésén. Spink Lee producer szerint jelenleg mintegy ötven különböző terv készül, elvégre a tragédia körülményei, a körülötte kialakult rejtélyek mind alkalmasak arra, hogy remek lélektani dráma készüljön belőle.

Eddig is nagy keletje volt az olyan izgalmas filmeknek, amelyekben a történet repülőgép körül forgott: gondoljunk csak a már klasszikus Airport-filmekre, a Fegyencjáratra, vagy a Légcsavarra, hiszen egy repülőgép zárt belső tere baj esetén olyan légkört teremt, ahol bármikor kitörhet az őrület. Az pedig külön „poén”, hogy a mai napig nem találták meg az MH370 roncsait és senki nem tudja, hogy mi történt valójában, vagy pedig azok, akik tudják, hallgatnak.

Még bejöhet egy „Bermuda-háromszög” sztori is, biztosítási csalás, titkosszolgálati manőver, vagy pedig egy tömegszerencsétlenséghez vezető szerelmi szál, amelyben a pilóta tudtán kívül egy terrorista nőbe szeret bele. A variációs lehetőségek végtelenek, az áldozatokkal és a hátrahagyottakkal pedig ki törődik, ha kasszasikerről van szó?

 

Szerző

Vizsgálat indult Svájcban nyolc bank ellen

 A svájci versenyjogi hatóság vizsgálatot indított nyolc, Svájcban működő bank ellen, mivel feltételezhető, hogy manipulálták a bankközi devizaárfolyamokat.

A vizsgálat alanya a két legnagyobb svájci pénzintézet, az UBS és a Credit Suisse, akárcsak a Zurich Cantonal Bank, a Julius Baer, valamint a külföldi JP Morgan Chase, a Citigroup, a Royal Bank of Scotland és a Barclays bank.
A versenyjogi hatóság hétfői nyilatkozata szerint "arra utaló jeleket találtak", hogy a bankok bizalmas adatokat osztottak meg egymással, közös árazási mechanizmust használtak és összehangolták lépéseiket, hogy manipulálják a bankközi devizaárfolyamokat.

A svájci hatóság szerint ezeknek a lépéseknek valós hatásuk volt a nemzetközi devizakereskedelemre, és elképzelhető, hogy más pénzintézetek és kereskedők is érintettek az ügyben.
A Credit Suisse már reagált is a versenyjogi hatóság vádjaira. A pénzintézetet "elképesztette" a meggyanúsítás, amely a Credit Suisse szerint "nem helyénvaló és káros a jó hírnevükre".

Szerző

"Van képünk hozzá"!

Kiállítás a szabad képzõmûvészetért és a szabad gondolkodásért.

A Corvin áruházban található MÜSZI-ben április 1-jén este tiltakozik egy művészcsoport a regnáló rezsim kultúrpolitikája ellen. Véleményük szerint a mûvészek és produktumaik politikai támadások és fals ideológiai értelmezések céltáblái lettek. A vélemény-nyilvánítás szabadságát jelenleg már nem csak a hamis elvárások generálta öncenzúra, de az egyre erõsödõ szélsõjobb fizikai fenyegetése is veszélyezteti.  A program címe: Van képünk hozzá..!

Szerző