Előfizetés

Gyilkolt a család kutyája - esélye sem volt a 4 éves kislánynak

Békésen tévézett otthon egy 4 éves kislány, amikor rátámadt és halálra marcangolta a család pitbullja - a megvadult állatot csak a rendőrök tudták megállítani, mégpedig úgy, hogy agyonlőtték - számolt be a Blikk. 

Az Egyesült Államokban, Louisiana államban élő kis Mia Derouen-nek esélye sem volt, amikor az 59 kilós kutya rárontott. Végzetes sérüléseket szenvedett az arcán és a fején – kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. 

A teljes cikket itt olvashatja.

SMS-randi az új metróvonalon

Publikálás dátuma
2014.03.27. 13:40
Képünk illusztráció. Fotó: Ian Gavan / Getty Images
Mindhárom mobilszolgáltató elérhetővé teszi internetszolgáltatását Budapest pénteken nyíló új metróvonalán - közölték a szolgáltatók.

A Telenor március 28-tól a 4-es metró teljes vonalán elérhetővé teszi Hipernet 4G mobilinternet-hálózatát. Közleményük szerint ez azt jelenti, hogy a vállalat előfizetői a metrón is ugyanolyan minőségben böngészhetnek, tévézhetnek vagy hallgathatnak zenét, mint otthon. A Hipernet 4G Budapest több mint 50 százalékán érhető el és folyamatosan nő a lefedettség.

A Magyar Telekom közölte, hogy áprilisban a metrókban mindenhol elérhetővé teszi szupergyors 4G hálózatát. A piros (M2) és a kék (M3) metró vonalán már most elérhető a Telekom 4G, míg a sárga (M1) földalatti vonalán várhatóan áprilisban lesz az előfizetők számára élvezhető. A 4-es metróban szintén megvalósul a fejlesztés, így a Telekom előző generációs (2G, 3G) hálózata mellett a 4G-t is elérhetővé teszi az okostelefonokkal, -eszközökkel utazók számára. 

A Vodafone szintén közölte, hogy internetszolgáltatása elérhető lesz a 4-es metrón is. A társaság 3G, HSPA+ szolgáltatást és 42 Mbits sebességű internetet kínál ügyfelei számára.

Milyen útlevele van a kormánypárti képviselőknek?

Publikálás dátuma
2014.03.27. 13:25
Képünk illusztráció. Fotó: Phil Walter / Getty Images
A baloldali összefogás törvényjavaslatot nyújt be, amely szerint a 2014-ben megválasztott országgyűlési képviselőknek a vagyonnyilatkozatuk mellett arról is nyilatkozniuk kell, hogy a magyaron kívül más úti okmánnyal is rendelkeznek-e.

Ez a kötelezettség nem lehet diszkriminatív, nem korlátozódhat egyetlen országra, kontinensre vagy nemzetközi szervezetre sem, de megakadályozhatja, hogy erre vonatkozó találgatások rombolják az országgyűlés tekintélyét - olvasható Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Molnár Csaba, a DK és Karácsony Gergely, a PM színeiben politizáló független országgyűlési képviselő közleményében. Mint írják: "a kormányváltó pártok" parlamenti képviselői, az MSZP, a DK és a PM politikusai – elébe menve a javaslatnak – már most kijelentik, hogy mindegyiküknek csak a magyar állampolgárságuk szerinti úti okmányuk van.

Felszólítják a kormánypárti frakciók vezetőit, hogy a fideszes és KDNP-s képviselőkre vonatkozó információk közzétételével ők is járuljanak hozzá a választópolgárok tájékozódásához - írták.