Nem árt az óvatosság! - Internetes "állásszédelgőt" lepleztek le

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyújtott be vádiratot a Ráckevei Járási Ügyészség egy fiatal nő ellen, aki internetes álláshirdetéssel 314 embert csapott be az ország minden részéből - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy  a 25 éves nagykanizsai nő 2011 decembere és 2012 júliusa között egy internetes oldalon otthon végezhető számítógépes adminisztrációs munkát kínált. Ennek feltételéül  870 forint átutalását és egy "próbamunka" elvégzését szabta.

A hirdetésre 314-en jelentkeztek az ország számos pontjáról, átutalták a pénzt, amiért próbamunkát kaptak ugyan, de tényleges munkát senki sem. Utóbbi biztosítására a vádlottnak nem is volt lehetősége - hangsúlyozta a szóvivő. A Ráckevei Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja a nőt.

Szerző

Életveszélyes belépni a könyvtárba

Életveszélyessé nyilvánította a katasztrófavédelem a Veszprém megyei könyvtár bejáratát - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön az MTI-t.

Lukács Krisztián elmondta: szerdán éjjel Veszprémben a megyei könyvtár homlokzatáról vakolat és díszítő elemek hullottak a járdára, így a bejáratot a katasztrófavédelem körbekerítette, az épület bejáratát életveszélyesnek nyilvánította.

Az eset során senki nem sérült meg - tette hozzá.

A megyei könyvtár tavaly egy nagy esőzés során ázott be. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nemrégiben jelentette be, hogy a Belügyminisztérium vis major keretéből 52 millió forintot kapott az önkormányzat a helyreállításhoz.

Szerző

Gyermekek is megsérültek az oszlopnak csapódó autóban

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó a Csongrád megyei Mártélyon. A balesetben két gyermek és egy felnőtt megsérült - értesült a HavariaPress.

Csütörtökön délelőtt rohant egy személyautó egy villanyoszlopnak a község Fő utcájában. A gépkocsi vezetője súlyosan megsérült, a vele utazó két gyermek könnyű sérüléseket szenvedett. A mentők mindhármukat kórházba szállították.

A mentés idejére az útszakaszt lezárták.

Szerző