Na, így tényleg ingyenes lesz a Hegyalja fesztivál

Elmarad a Hegyalja Fesztivál: a területen zajló és tervezett munkálatok miatt nem lehet biztonsággal megrendezni az idén az eseményt - erősítette meg a fesztivál Facebook oldalán közölt hírt a szervezőség kedd este.

"A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy’ elmarad. A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását" - olvasható a rendezvény Facebook oldalán.

A Hegyalja fesztivál szervezősége az MTI kérdésére kedd este megerősítette a fesztivál elmaradásának hírét, mint nyilatkozták, ebben az évben nem tartják meg máshol sem a fesztivált.    "A környéken nem állt rendelkezésre olyan terület, amely 100 százalékig megfelelt volna a szigorú előírásoknak. Ha más városban, más régióban lett volna megtartva, az már egy teljesen más fesztivál lett volna" - áll az esemény Facebook oldalán.

A Hegyalja Fesztivált tavaly rendezték meg 14. alkalommal Tokaj és Rakamaz térségében. A fesztivál az utóbbi években 80 ezer körüli látogatót vonzott.

Szerző

Itthagyja az "elorbánosodott" országot, lelép Dopeman

Publikálás dátuma
2014.03.25. 20:30

Dopeman és testvére, állandó zenésztársa, KicsiDope, egy a Facebookra feltett klipben arról beszélnek, hogy miután felvállalták ellenzéki politikai nézeteiket, bezárultak előttük a lehetőségek, elhagyják az "elorbánosodásott" országot - írja az origo.hu.

Elmondásuk szerint a politikai-gazdasági helyzet vezetett oda, hogy el kell hagyniuk az országot. A videóban arról is beszélnek, hogy ugyan mindent elértek, amit lehetett, így sem tudják biztosítani a megélhetésüket.  Ezért megpályáztak egy munkát egy hajón, és talán már a választások idején sem lesznek itthon. Édesanyjukat azonban megkérték, hogy szavazzon a kormányváltásra.

Szerző

Nincs is hamis Simon-útlevél?

Publikálás dátuma
2014.03.25. 19:45
FOTÓ: SZALMÁS PÉTER/ NÉPSZAVA
Nem volt hamis bissau-guineai útlevele Simon Gábornak, de még igazi sem - értesült lapunk egy, az ügyet jól ismerő forrásból. A Magnet Bankban állítólag ezzel nyitott Simon-számla valóban létezik, de ahhoz információink szerint nem mutatták be az útlevelet, amikor a számlatulajdonos adatait az ügyfél lakásán ellenőrizték a bank alkalmazottai. 

Érdekes, hogy bár ezen, a forrásunk szerint nem létező okmány miatt gyanúsították meg felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással a volt MSZP-s politikust, és részben erre a gyanúra alapozva rendelték el az előzetes letartóztatását, a kényszerintézkedésről döntő bírósági tárgyaláson Simon ügyvédje hiába kérte az ügyészséget, hogy mutassa be, ha a birtokában van ilyen útlevélnek, a vádhatóság elzárkózott ez elől.

Jelzésértékű továbbá, hogy az előzetest elrendelő tárgyalásról távozó ügyvéd a közokirat-hamisítás vádját provokációnak nevezte. Nagy István akkor azt mondta, szerinte az ügyészségi iratok nem támasztják alá, hogy védence közokirat-hamisítást követett volna el. Ezt erősíti, hogy az útlevéllel kapcsolatban Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke is úgy nyilatkozott ma az ülés után: információi szerint nincs hamis útlevele szocialista képviselőknek.

Úgy tudjuk, vallomásában a nemrég - tisztázatlan körülmények között - elhunyt Welsz Tamás sem állította, hogy bissau-guineai útlevelet "szerzett" volna Simonnak, vagy biztosan tudná, hogy neki van ilyen okmánya. Eközben Simont úgy tartják rács mögött adócsalásra hivatkozva, hogy a bécsi bankszámláról a vélt adóhátralék összegét, 238 ezer eurót időközben zároltatott az ügyészség, a kár tehát "megtérült" - tudtuk meg.

További részletek a szerdai Népszavában!

Szerző