Félelmeim

Látva, merre halad a világ és benne Magyarország, egyre jobban féltem gyermekeimet, unokáimat. A pénzuralom globalizálódik, egyre nő profitéhsége. A régi értékek, erkölcsök devalválódnak. A vallás legfeljebb az idősek számára fogódzó, a hagyományok és a családi összetartozás szintén.

Eluralkodott Magyarországon a mindent lehet, csak ne vegyék észre, a mindenkinek joga van hülyének lenni filozófiája. Minden kormányváltás után újra osztják a fekete jövedelmeket és állami vagyont, hol privatizálnak, hol államosítanak egyre gátlástalanabbul.

És minden relativizálódik. A törvények arra valók, hogy kikerüljük és arra, hogy egyeseket perbe fogjunk, kabátlopási ügyekbe keverjük. Az önbíráskodás, ököljog és korrupció nyert polgárjogot. Megszűnt a vagyon, lét és közbiztonság. A szülő nem engedheti el egyedül az iskolába, különórára gyermekét, mert veszély fenyegeti.

Bandák garázdálkodnak már az iskolában is. Tanárt ver szülő és diák. Szülő éhezteti, kínozza megerőszakolja gyermekét, férj, élettárs veri a feleségét, öregeket vernek agyon pár száz forintért, állatokat kínoznak, pedofilok garázdálkodnak, a médiából, az internetről ömlik a szenny és a mocsok. A szeretet, szolidaritás trónfosztott fogalmak lettek, a fiatalság alig tudja, mi az. Átszakadtak az erkölcsi gátak és "áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király a pénz körül". És óriási a látencia.

Arról hallgatnak a híradások, hogy az eltűnt személyek közül hányan nem kerülnek elő soha. Csak vélelmezni lehet, hogy ezek gyilkosság áldozatai lettek, ha nincs corpus delicti, nincs ügy, nincs hír, nem kerülnek a statisztikába. Mi történt velünk? Hová lett az írástudók felelőssége? Őrzi-e még valaki a tüzet? Az emberek génjeibe az evolució belekódolta a jó és rossz tulajdonságokat és hajlamokat Vagyis ősidők óta hordozzuk őket, de az utóbbi időkig elfojtva, mélyen a tudat alatt működött csak nagyon ritkán tört felszínre.

Ki vagy mi szabadította ki őket? Félelmetes, hogy a lopakodó "titkos féreg foga" rágja bele tudatunkba, hogy ne törődj másokkal, amit megtehetsz, tedd is meg, mert van hozzá erőd és hatalmad, elégítsd ki aljas ösztöneidet, élj a pozíciód adta lehetőségekkel. Lassan belefásulunk, elhisszük a koromról, hogy fehér. Mindenki alattvaló lesz, félünk egymástól, "fortélyos félelem igazgat" minket! Miközben a gyerekeket kínoznak, a szomszéd nem hall, nem lát semmit.

Hogy került ki a szellem a palackból? Lehet, hogy mi magunk engedtük ki, mert közömbösek, irigyek, kicsinyesek voltunk? Mert hittünk a hamis prófétáknak, az agymosásnak, engedtük, hogy unos-untalan ismételgetett hazugság igazsággá váljon? Vagy inkább a 2/3-os, bolsevikok önkorlátot nem ismerő, gátlástalansága mutatott példát és adott mintát a követésre hajlamosaknak?

Akik a demokráciát a demokráciával támadják és megmutatják hogy lehet lebontani a jogállamot tégláról téglára. A kutya hiába ugat, a karaván halad, irányt vált nyugatról kelet felé. A tevehajcsárok ostora csattog és harsogják, hogy erősek vagyunk, miénk "az ország, a hatalom és dicsőség". Reméljük, nem mindörökkön örökké!

A tendencia aggasztó, de szerencsére még vannak Böjte Csabák és reménykedünk, hogy a társadalom immunrendszere nem sérült meg végzetesen. Ébresztő Magyarország!

Szerző