Előfizetés

Vajon ki vágatta ki a bicskei erdőt?

A rendőrség két hónappal meghosszabbította a Bicske külterületén történt jogosulatlan fakivágás ügyében indult nyomozás határidejét; a nyomozás eredeti határideje szombaton járt volna le.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI megkeresésére közölte: a büntetőeljárási törvényben foglaltaknak megfelelően két hónappal meghosszabbították a nyomozást.

Tavaly az év elején indított büntetőeljárást a rendőrség természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt, mert ismeretlenek a Bicske külterületén lévő csabdi, tükröspusztai erdőségben engedély nélkül irtottak ki Natura 2000-es védelem alatt álló erdőt. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint senki nem kért engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól.

Sajtóbeszámolók szerint a fát kivágó munkások azt mondták, a fák kivágását nem a tulajdonos, hanem a miniszterelnökkel szoros kapcsolatban lévő Tiborcz család utasítására végezték el.

Lapinformációk szerint a kiirtott erdőterület két olyan szántó között volt, amelyet Tiborcz Eszter, Orbán Viktor vejének testvére bérelt.

Fodor: Orbánnak válaszolnia kell!

Publikálás dátuma
2014.03.22. 14:43

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke szerint a miniszterelnöknek válaszolnia kell a kihívók kérdéseire.

A baloldali kormányváltó szövetség politikusa szombati sajtótájékoztatóján, Székesfehérváron azt mondta: ha a kormányfő válaszolni tud a kérdésekre, győzze meg a választókat. Ha nem tud, "akkor tessék beismerni, ha valamit nem jól végez, és a kritikák hatására mást tenni a jövőben" - fogalmazott.

Fodor Gábor elfogadhatatlannak nevezte, hogy Orbán Viktor nem áll ki miniszterelnök-jelölti vitára, szerinte "ezzel a választókat lenézi, lebecsüli". Hozzátette: a demokratikus értékrend alapja az, hogy a választókat tájékoztatni kell arról, "mit képviselek, mit akarok megjeleníteni az országos politikában".

A Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta, megdöbbentő, hogy Orbán Viktor visszautasította a miniszterelnök-jelölti vitát, főként azok után, hogy 16 éve, 1998-ban ellenzéki pártvezetőként ő maga szorgalmazta. Felidézte a jelenlegi miniszterelnök szavait, aki közlése szerint akkor azt mondta: "azért harcoltunk közösen a rendszerváltáskor, hogy még egyszer ne legyen olyan miniszterelnök, aki azt gondolja magáról, hogy neki nincs alternatívája". Fodor Gábor megjegyezte: Orbán Viktor most azt mondja, hogy neki nincs alternatívája.

Az ellenzéki politikus megerősítette, hogy fenn fogják tartani a vitára szóló kihívást, és el fogják ismételni minden lehetséges fórumon. A baloldali összefogás mind a 106 egyéni képviselőjelöltje vitára fogja hívni fideszes ellenfelét - mondta.

Kiemelte: a Fidesz gazdasági területen csorbította a szabadságjogokat, ezért a gazdaság visszaesőben van, és az ország folyamatosan kudarcokat kénytelen elkönyvelni. Hozzátette: a politikai szabadságjogoknál is hasonlót tapasztalnak mind az alkotmányosság, mind az alapvető munkavállalói jogok terén.

Fodor Gábor Székesfehérvárról azt mondta, ez az ország egyik fontos és fejlett városa, de változásokra van szükség, mert a megyeszékhelyet elvándorlás, leépülés, bűnözés jellemzi, amire "gyógyszert kell találni". Úgy véli, a székesfehérvári baloldali jelölteknek, Márton Rolandnak (MSZP) és Herczog Editnek (MSZP) van elképzelésük a megoldásokról, de nem ismerik fideszes ellenfeleik véleményét, akaratát.

Márton Roland közölte, hogy a Fejér megyei 1-es választókerületben kedden hívta ki képviselő-jelölti vitára Vargha Tamást (Fidesz-KDNP), és kérte, ellenfele jelöljön meg helyszínt és témákat, de a fideszes jelölt "azóta bujkál".

 

75 ezerből élt a kómában fekvő Törőcsik

Törőcsik András egyik barátja szerint az egykori 45-szörös válogatott újpesti labdarúgó elidegenedett a világtól és motiváció nélkül lebeg át a hétköznapokon. A Bors információi szerint alig 75 ezer forintból élt most mesterséges kómában tartott sportoló. 

A cikkből kiderül, hogy a leszázalékolt Törőcsik 50 ezres rezsit fizetett, így talán ha 25 ezer forintja maradt egy hónapra, amely hamar elfogy. 

Egyik ismerőse szerint az 58 éves egykori futballsztár képtelen megemészteni, hogy leszánkázott a csúcsról és egy italboltban üldögélve önmagának tesz fel kérdéseket, amelyekre nem vár választ.

A teljes cikket itt olvashatja el.