Simon-ügy: van válasz, de egyelőre nem nyilvános

Megkapta az Országgyűlési mentelmi bizottsága a pécsi egyetem szakvéleményét arról, hogy visszakövetelhető-e a Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselőnek kifizetett tiszteletdíj - közölte az MTI érdeklődésére a testület KDNP-s elnöke, aki az állásfoglalás tartalmáról azonban nem kívánt részleteket közölni.

Rubovszky Györgyöt azt követően kérdezte az MTI, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában forrás nélkül azt írta: a Pécsi Tudományegyetem polgári jogi tanszékének állásfoglalása szerint több jogcímen is visszakövetelhető Simon Gábortól az elmúlt években felvett csaknem 36 millió forintos képviselői jövedelem.

A bizottsági elnök az MTI-nek elmondta: a szakvéleményről a mentelmi bizottság hétfői ülésén tárgyalnak, az majd akkor lesz nyilvános, ha elkészül a testület Simon-ügyről szóló jelentése. A jelentéstervezetet hétfőn vitatják meg, és legkésőbb március 31-ig kell benyújtaniuk az Országgyűlésnek - jelezte Rubovszky György.

Szerző

Logó nélkül hirdet a Fidesz

Nem a kormány fizeti a "Magyarország miniszterelnöke" feliratú plakátot, az "nem kormányzati megbízásból készült, illetve került kihelyezésre" - tájékoztatta lapunkat Havasi Bertalan.

 A miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjétől azt tudakoltuk, a kormány vagy a Fidesz finanszírozza-e az Orbán Viktor kormányfő arcképével ékesített óriásplakátokat, illetve amennyiben nem a Fidesz plakátjairól van szó, hanem kormányzati hirdetésről, akkor pontosan milyen információról is tájékoztatja a kabinet ezzel a kampánnyal az állampolgárokat. Természetesen érdeklődtünk a plakátkampány áráról is, feltéve hogy azt költségvetési forrásból finanszírozza a kabinet. Mindez azért vált kérdésessé, mert a kormánypárti kampányplakáton sehol sem található a Fidesz logója. De az is csak a Havasi válaszát követő, tüzetesebb vizsgálat után tűnt fel, hogy apró, fehér, szinte láthatatlan betűkkel szerepel rajta: "Kiadó: Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, felelős kiadó és felelős szerkesztő Kubatov Gábor pártigazgató".

Szerző

MSZP: Felcsút milliárdos polgármesterének tolja a szekerét Kucsák László

Kucsák László, a XVIII. kerület bukott oktatási alpolgármestere, aki a közelmúltban gyáván megfutamodott Kunhalmi Ágnes szakmai vitára való kihívása elől, úgy tűnik a kormány által tönkretett oktatást hátrahagyva, most csatorna projektek körül lebzsel - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Kucsák László a helyi polgármester feje fölött átnyúlva sajtótájékoztatót hívott össze, amelyben beszámolt a XVIII. kerületi csatornázási munkálatok haladásáról. Az erkölcsileg megbukott fideszes politikus elmulasztotta megemlíteni, hogy a közel ötmilliárd forintos beruházás jelentős részét Felcsút milliárdos polgármesterének a cége a Mészáros és Társa bulizta ki, aki csaknem egymilliárd forintot visz ki a kerületből, miközben a sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező helyi vállalkozások semmilyen formában nem juthattak megrendeléshez.

A XVIII. kerület szocialista képviselői felszólítják Kucsák Lászlót, hogy ne tolja tovább Mészáros Lőrinc szekerét, hagyjon fel a helyben élő és a XVIII. kerületnek adót fizető vállalkozások kisemmizésével.

Az MSZP 18. kerületi szervezete

Szerző