A KÉSZ is kész ringbe szállni a Praktikerért

Még mindig kérdéses a magyarországi Praktiker áruházak sorsa. A múlt év vége óta tartó versenybe most új belépőként az egyik legnagyobb építőipari vállalat, a KÉSZ Csoport is beszállt. Korábban ismeretlen off-shore hátterű, majd az MPF Holding ajánlatairól szóltak a hírek.  A legújabb jelentkező a KÉSZ a teljes hazai hálózatra tett indikatív árajánlatot. A végleges ajánlatot a MI-BE Alfa Kft. adja – tudta meg a Portfolió.hu a cégtől. 

"Jövőbeni célunk, hogy a Praktiker tevékenységét megtartsuk, a céget stabilizáljuk és ezáltal több mint 1000 munkahelyet védjünk meg. Amennyiben a tulajdonos elfogadja a Praktiker Barkácsáruházak Kft.-re tett indikatív vételi ajánlatunkat, a végleges árajánlatot a KÉSZ Csoport tag MI-BE Alfa Kft. fogja adni. Ez a cég jelenleg is üzleti kapcsolatban áll az áruházlánccal, hiszen a Mester utcai épületet adja bérbe a Praktikernek." - tette hozzá Pintyőke.

Magyarországon 18 városban 21 Praktiker áruház üzemel, amely jelenleg 1060 főnek ad megélhetési lehetőséget. A magyarországi barkácslánc forgalma 2009 óta csökkent, 2012-es vesztesége 2,5 milliárd forintra rúgott.

Az 1978-ban alapított Kirkel (Németország) székhelyű vállalat 9 országban mintegy 430 barkácsáruházat üzemeltet, mellyel Európa egyik vezető társasága az úgynevezett "csináld magad" (Do-it-Yourself) barkácsvállalatok között. A Praktiker Csoport közel 20 000 embert foglalkoztat, 2012-ben 3 milliárd eurós árbevételt ért el.

Szerző
Témák
Praktiker

LMP: több nőt a parlamentbe!

Nyílt levélben vitára hívta ki a fideszes Pelczné Gáll Ildikót az LMP-s Ertsey Katalin. Az ellenzéki politikus ugyanis nem fogadja el azt, amit a kormánypárti EP-képviselő nemrég a magyar nők parlamenti képviseletével kapcsolatban mondott. Amikor kiderült, hogy Magyarországon ma 9 százalék a nők parlamenti képviseletének arány, és ezzel hazánk 140 országból a 122. a világon, Pelczné közölte: "nem szabad türelmetlennek lenni, mert vannak változások, melyekre a mi életünkben már nem kerül sor".  

Az LMP-s szerint a Fidesznél tudatos döntés eredménye, hogy a képviselőjelöltek 95 százaléka férfi, mert "az adott politikai közegben" a választók inkább a férfiakban bíznak. Ertsey szerint azonban ez nincs így rendben. Az ellenzéki képviselő levelében hosszú életet kívánt a Fidesz politikusának, de arra kérte, hogy a nők nevében ne fogalmazzon többes szám első személyben. "Én nemcsak hogy türelmetlen vagyok, hogy 25 év után még mindig 9 százalékon áll a nők képviselete az országgyűlésben, de azt is garantálhatom önnek, hogy nem fogjuk hagyni, hogy ez az ön vagy a mi életünkben így maradjon" - fogalmazott Ertsey. Azt írta, hogy Peczné szerint ez nem aggályos, hogy a kormánypárt képviselőjelöltjei között alig van nő, ugyanis ez nem előítélet, hanem "bizalmi kérdés": az emberek látják, hogy "az adott politikai közegben"a férfiak tudják jobban elérni a céljaikat.

"Kérem, hogy ne legyen gyáva, mint pártjának alelnöke, álljon ki és mondja el Magyarország nőtársadalmának: mit gondol róluk, mit tesz azért, hogy többen legyenek a Fidesz jelöltjei, és vajon milyen időtávlatban gondol javítani ezen az arányon. Ön 51 éves, én 48, vajon tényleg komolyan gondolja, hogy a következő 30-40 évben a nők aránya 10 százalék alatt marad?" - zárta levelét az LMP-s politikus. Ertsey saját bevallása szerint azért hívja nyílt vitára a fideszes politikust, hogy a választók számára is megismerhető párbeszédben védje meg álláspontját.

Szerző

Fagyasztószekrényből csaptak ki a lángok

Kigyulladt egy családi ház melléképülete szerdán reggel Csornán. A tetőszerkezetig terjedő tüzet egy zárlatos fagyasztószekrény okozta.

A fagyasztószekrényből felcsapó lángok átterjedtek a melléképület tetőszerkezetére is, a padlástérben meggyulladt a szigetelés. A kapuvári tűzoltók megfékezték a lángokat, a tűz nem terjedt át a családi házra, személyi sérülés nem történt.

Szerző
Témák
tűz Csorna