Munkát és képzést is ajánlanak Mesterházyék

Kormányra kerülve a demokratikus ellenzéki szövetség valódi, új munkahelyeket fog teremteni, és a lehetőség nélkül maradó fiataloknak munkát vagy képzést garantálnak. Erről tegnap este Szombathelyen beszélt Mesterházy Attila.

A kormányváltók miniszterelnök-jelöltje a lakossági fórumon elmondta, ha győznek, százezer forintra emelik a nettó minimálbért úgy, hogy a munkáltatók bérterhei ne növekedjenek. A szövetség vállalja, hogy a mikrovállalkozások leírhatják a társasági adójukból a bérekre rakódó közterheket, csökkentik az alapvető élelmiszerek árát, valamint igazságossá és fenntarthatóvá teszik a rezsicsökkentést. Százezer forintos nyugdíjig minden 65 év feletti huszonnégyezer forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit. Csökkentik a várólistákat, illetve felszámolják a gyermekéhezést.

Celldömölkön a politikus kijelentette, hogy Magyarországot ma maffiamódszerekkel irányítják, a fideszesek megzsarolják, megfenyegetik azokat, akik az útjukban állnak. A miniszterelnök-jelölt a településen Fehér Lászlót, a szövetség közös egyéni jelöltjét ajánlotta a választók figyelmébe.

Mesterházy szerint az elmúlt napok adatai azt bizonyítják, hogy a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, hiszen nemcsak az államadósság volt történelmi csúcson, hanem az államháztartási hiány is jóval magasabb lett, mint amire számítani lehetett. Ezt már Sopronban mondta a baloldali ellenzéki miniszterelnök-jelölt hozzátéve, hogy a jelenlegi választási költségvetés csak a hiányt növeli, ezért tarthatatlan. Arról is beszélt, hogy az új baloldali kormány legalább 250 ezer új munkahelyet teremt majd a következő négy évben. Helyre kell állítani a bizalmat a magyar gazdaság iránt, mert ha van bizalom, akkor jönnek a beruházók, akkor van munka és tisztes fizetés is - fogalmazott.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy XI. kerületi lakossági fórumon egyebek közt arról beszélt, hogy helyreállító kormányzásra lesz szükség a választás után. A volt miniszterelnök azt mondta: vissza kell állítani a jogbiztonságot, munkahelyeket kell teremteni, lehetővé téve a külföldre vándorolt fiatalok hazatérését, majd az oktatás átalakításával "vissza kell venni a jövőt", mert az ország sorsa az iskolákban dől el.

Szerző

Fellebbez az ellenzék a fóti választás ügyében

Elutasította a helyi választási bizottság a baloldali kormányváltó szövetség polgármester-jelöltjeként indult Takács István beadványát, amelyben több kifogást is emelt a múlt vasárnapi fóti időközi önkormányzati választással kapcsolatban. A testület szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem állapítható meg egyértelműen a kampánycsend megsértése, illetve a szavazók szervezett szállítása. Takács bejelentette, a döntés ellen a területi választási bizottságnál fellebbeznek.

Az ellenzéki szövetség továbbra is a választás megismétlését követeli.
Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP polgármesterjelöltjeként indult Takács még keddi beadványában a többi között a kampánycsend megsértéséről, a választópolgárok szervezett szállításáról, valamint láncszavazásra utaló jelenségekről számolt be. Az MSZP fóti szervezete most felhívta a figyelmet, annak ellenére utasították el a kifogásokat, hogy például egy kisbusz vezetője a testület előtt elismerte, hogy "háromszor fordult a szavazóhelyiségnél". Azt pedig szavazóköri jegyzőkönyv rögzíti, hogy az egyik urnában egy szavazólappal kevesebb volt, ami felveti a láncszavazás gyanúját. Novemberben a bíróság szervezett választói utaztatásra hivatkozva ismételtette meg a teljes időközi önkormányzati választást.

Szerző

Köztér - Az emberarcú vadállat

Valamiért nagyon erősen teper a közmédia, hogy szeressük meg a Jobbikot. Kijött a friss Medián-kutatás, amelyet úgy tálaltak a tegnapi Ma reggelben, hogy ugyan a Fidesz továbbra is magasan vezeti a pártok népszerűségi listáját, de a Jobbik erősödött, emiatt pedig behívták Volner Jánost, a párt frakcióvezető-helyettesét. 

Sajnos, bármilyen erősen koncentrálok, sosem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ez az ember kire is hasonlít. A műsorvezető, Fábián Barna szintén érdekes jelenség, régóta figyelem, gyakorlatilag mintha Kabos Gyulát utánozná. Arról beszélt, hogy a Jobbik például ingyenes fogászatot, áfacsökkentést, reklámadót, meg feliratos filmeket szeretne kormányon. A cigánybűnözésről szóló részt egy szóval sem említette, de persze az volt a lényeg, hogy ezekről épp ne essen szó.

Fábián szerint "sokan írják az interneten", hogy könnyű a Jobbiknak ígérgetnie, mert úgysem lesznek kormánytényezők, "ellenzékből nagyon nehéz" bármit is megvalósítani ezekből. Érthetetlen, Fábián ezt például miért nem egy fideszesnek vetette fel? De a magabiztos Volner, akinek minden szava olyan, mintha egy smasszer rámarkolna a gumibotjára, rávágta: semelyik oldallal sem hajlandók tárgyalni, "de ha valami a nemzet érdekében áll", azt megszavazzák. Mint az elszámoltatás, mondta. Ugye, mennyire szimpatikus dolgokat akar ez a Jobbik? Ez persze akkor lesz fontos, ha majd az hangzik el a Ma reggelben, hogy a Jobbik mégis talált egy számára kedves koalíciós partnert...

Fábián Barnának érdemes lett volna inkább azt firtatnia, hogy mi az, amitől ez a párt egy pillanatig sem lehet szimpatikus józan eszű embernek. Az ilyesmi amúgy rutinosan megy is a köztévé riportereinek - már ha a baloldal képviselőiről van szó.

Szerző
Témák
Jobbik közmédia