Metángáz egy zalaegerszegi társasházban

Metángázt mértek a tűzoltók egy zalaegerszegi társasházban, ahová szerda este az erős gázszag miatt tett bejelentésre vonultak ki - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Bangó Szilárd elmondta: a Göcseji út egyik tízemeletes társasházából érkezett a bejelentés, hogy gázszagot éreznek. 

A gázcsapok elzárását követően a zalaegerszegi tűzoltók műszerei két lakószinten is nagyobb mennyiségű metángázt mutattak ki, de a mért adatok az épületben sehol sem érték el az "alsó robbanási határértéket", az otthonát tehát senkinek nem kellett elhagynia. 

A tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig még szerda este elkezdték az épület valamennyi gázcsatlakozópontjának átvizsgálását, amelyet csütörtökön is folytattak. A házban központi gázkazánnal fűtenek és melegítik a vizet, ezért az egyes lakásokhoz csupán egy-egy gázbekötés tartozik, ezeket vizsgálják át a gázszolgáltató munkatársai. 

Bangó Szilárd hozzátette: a metánt legnagyobb koncentrációban a szemétledobó környékén mérték, ezért a katasztrófavédelmi szakemberek azt is vizsgálják, hogy az abban esetleg felgyülemlett hulladék bomlásából származott-e a gáz. A katasztrófavédelem mobil laborja csütörtökön újból méréseket végez az épületben, a társasház közös képviselője pedig a szemétledobó kitisztíttatásáról gondoskodik.

Szerző

A sínekre vágódott egy autó a Hungárián - Fotó

Publikálás dátuma
2014.02.27. 11:13
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Villanyoszlopnak csapódott, majd a villamossínekre vágódott egy személyautó a Hungária körút és a Kőbányai út kereszteződésében - értesült a HavariaPress.

Csütörtökön kora délelőtt történt a baleset a Hungária körút és a Kőbányai út kereszteződésében: egy autó lesodródott az útról, nekicsapódott egy villanyoszlopnak, majd onnan visszapattanva, a villamossíneken állt meg.

A gépkocsiban két ember ült, mindketten megsérültek, a mentők a helyszínen ápolják őket.

A mentés idejére a Hungária körút Árpád híd felé vezető oldalán az egyik sávot lezárták. Az 1-es villamos Népliget és a Hidegkuti Nándor Stadion megállóhelyek között ideiglenesen nem közlekedik, pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

Szerző

Munkahelyéről vitték el a trafikrablót

Csepeli munkahelyén fogták el a rendőrök azt a férfit, aki - a gyanú szerint - kirabolt egy dohányboltot még tavaly novemberben, a IX. kerületben - értesült a HavariaPress.  

A tavaly november 19-én este, az Ecseri úton történt rablás feltételezett elkövetőjét hétfőn fogták el munkahelyén.

A 26 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy késsel kezében berontott a dohányboltba, megfenyegette az eladót, majd az így megszerzett bevétellel elmenekült.

A IX. és a VII. kerületi rendőrök közösen azonosították a támadót, akit elfogása után kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

Szerző