Erőszak a szociális otthonban

Többszörös önbíráskodás, garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy 34 éves férfi ellen a kaposvári ügyészség - számol be a sonline.hu.

A vádlott tavaly nyárig gondozottként egy somogyi szociális otthonban lakott, ahol többször kölcsönadott kisebb összegeket társainak, illetve hitelre adott nekik cigarettát. Amikor azonban nem fizettek neki, társait folyamatosan fenyegette, többször erőszakot is alkalmazott velük szemben. Emellett néhány otthonlakóval rendszeresen konfliktusba keveredett, s megverte őket, sokszor minden előzmény nélkül, valamint vélt-valós sérelmei miatt a gondozó nővérekre és ápolókra is rátámadt, s nekik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző

Gázpalack robbant a kigyulladt ikerházban

Kigyulladt egy ikerház Győrben. A tűzben egy gázpalack felrobbant, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett - értesült a HavariaPress.

Egy 200 négyzetméteres ikerház egyik lakásában keletkezett tűz a győri Pattantyús utcában. A tűzben egy kisebb gázpalack felrobbant, a lángok a tetőszerkezeten kicsaptak, s átterjedtek a ház másik felére. Egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

A tűzoltók megfékezték a lángokat, több gázpalackot kihoztak az épületből. A ház tetőszerkezete majdnem teljesen megsemmisült, az épület ideiglenesen lakhatatlanná vált. Az ikerház lakóit rokonoknál helyezik el. A tűz okát vizsgálják, egyelőre nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás történt.

 

Szerző

Karókkal, bozótvágó késekkel estek egymásnak

Életveszélyt okozó testi sértés, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség hét férfi ellen, akik 2013 január végén karókkal, bozótvágó késsel és nadrágszíjjal verték egymást Balassagyarmaton egy áruház parkolójában - közölte az MTI-vel a megbízott főügyész csütörtökön.

Bóna Gyula elmondta: 2013. január 25-én a kora esti órákban két magyar és öt külföldi – palesztin, szerb, marokkói és algériai állampolgárságú - férfi verekedett össze egymással Balassagyarmaton, mert korábban nézeteltérés alakult ki két férfi között a bevásárlóközpontban. 

A szerb férfi kirángatott a földből egy facsemetét támasztó karót, és ütésre emelte. Válaszul az egyik magyar elkövető egy bozótvágó kést vett elő, mellyel a szerb felé hadonászott, aki azonban a támadást a karóval elhárította, majd mindkét magyart sikerült fejen és vállon ütnie.

Eközben a palesztin is szerzett magának egy karót, és a késsel támadó magyar férfival bocsátkozott harcba. Ez utóbbi az ütésektől arccal a földre zuhant, mire ellenfelei föléje térdeltek, és késekkel többször háton, combon és fenéken szúrták őt. A bántalmazásoktól a magyar az életveszélyes mellkasi szúrt sérülés mellett agyrázkódást is kapott.

A másik helybéli már nem tudott a társa segítségére kelni, ugyanis őt a két marokkói és az algériai férfi karókkal és nadrágszíjjal elzavarta a helyszínről. Az MTI információja szerint a külföldiek a közösségi szállás lakói voltak.

Bóna Gyula elmondta: a Nógrád Megyei Főügyészség a palesztin és a szerb férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta meg, míg a többiekkel szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat.

A hét vádlott közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást. A három észak-afrikai elkövető ismeretlen helyen tartózkodik, így távollétükben folytatják le az eljárást.

Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottakat, úgy a palesztin és szerb férfival szemben két évtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki, a többieket pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja - tette hozzá a megbízott főügyész.

Szerző