Orbán "civilje" lövetne és utcai háborút vizionál

Publikálás dátuma
2014.02.10. 14:42
Fotó: Bielik István
Az ukrán ellenzékiek (akik nem annyira orosz barátok) gonosz káoszlovagok, az arab tavasz (ami nem Moszkva javára rendezte át a Közel-Kelet erőviszonyait) harcosai gaz anarchisták, a paksi kormányzati mutyi (szintén orosz érdekszféra) ellen tüntetők pedig akkora patkányok, hogy egy szálig le kéne lőni őket - Bencsik Andrásnak elgurult a szervilizmus-gyógyszere és véres március 15.-ét vizionál a Facebook-on.

A magyar állam védtelen az anarchisták támadásaitól. Ez nagyon veszélyes állapot, súlyos fenyegetést jelent. Az anarchisták ugyanis általános támadásra készülnek. A támadás lehetséges időpontja: március 15. - nyitja a választások előtti mozgósító és egységbe forrasztó Bencsik András.

Aki miután az Összefogást csak Egyesült Bolsevik Pártként aposztrofálja, noha az utóbbi időben uzyonnáig benyalt Moszkvának. Szerint ugyanaz a szellemi kör tüntetett a Sándor-palotánál a paksi bővítés elkenése ellen, mint amelyik átmászott a Fidesz székház kerítésén, hatolt be az erkélyére, és nem túl merész képzettársítással Bencsik hasonló stratégiát ismerhet fel a kijevi, vagy akár az arab tavasz országainak utcai tüntetőiben: a közös nevező az anarchia. (És az oroszellenesség.) 

A "kormány tolla" nagyon helyesli fővárosi közgyűlést megzavaró (a hajléktalanok "kipusztítása" ellen protestáló) Város Mindenkié csoport tagjait Tarlós István főpolgármester rendőrökkel vitette ki. Azt viszont Bencsik szerint nem oké, hogy a köztársasági elnök palotájának erkélyét megmászó fiatalokat nem lőtték le. "Ha ezek az emberek ugyanezt a washingtoni Fehér Házzal teszik, az őrség lelövi őket... Hol volt a Terrorelhárítási Központ? Miért nem volt képes megvédeni a közintézményeket?"

Aztán jön az ideológia összefoglaló, ha úgy tetszik a vörös farok. "Úgy tűnik, ahol erős az állam, erős a demokrácia, s ahol gyenge, ott gyenge a demokrácia is, mely az anarchisták támadásaitól akár össze is omolhat", írja Bencsik. Értsd: egy diktatúrában igazán erős a demokrácia.

Add tovább!

Szerző

Az Összefogás Párt feljelentést tett az összefogás szó használata miatt

Az Összefogás Párt feljelentést tett "név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt". Szepessy Zsolt pártelnök személyesen nyújtotta be a feljelentést ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen.

Az Összefogás Párt emlékeztetett, hogy korábban levelet írt az Összefogás miniszterelnök-jelöltjének, Mesterházy Attila MSZP-elnöknek, és kezdeményezte "a névlopás által kialakult helyzet tárgyalásos tisztázását", ám megkeresésére nem kapott választ.

Szepessy Zsolt a név-, illetve szlogenhasználattal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldali pártszövetség nevében Szigetvári Viktor és két társa is tett már feljelentést, ők azért, mert szerintük a kormánypártok saját kampányukhoz elorozták a kormány "Magyarország jobban teljesít!" szlogenjét. "Ugyanezek az önérzetes úri emberek nem láttak abban semmi rosszat, hogy az Összefogás Párt nevét - szerintük csupán egy szlogent - ők maguk is használják. Hogyan is van ez?" - vettette fel. Közölte, nem akarnak szótlanul elmenni "ekkora álszentség mellett", ezért döntöttek úgy, hogy ők is feljelentést tesznek.

Azt írták, szerintük az "összefogás" név a magyar politikai életben az elmúlt öt évben jól bejáratott védjegy, szlogen egyértelműen az Összefogás Párthoz kötődött, a választók ezen a néven tudják azonosítani a pártot és tevékenységét. Közölték, az Összefogás Párt jelentős összegeket költött nevének, szlogenjének, védjegyének megismertetésére, ezért az komoly anyagi és szellemi értéket is képvisel.

Úgy látják, más pártok és civil szervezetek is használták ugyan az összefogás szót, ám mindig figyeltek a megkülönböztethetőségre. "A nyolc év rossz kormányzás alatt elkényelmesedett és önteltté váló baloldali vezetők most szakítottak ezzel a kimondott-kimondatlan szabállyal és egy az egyben, már a látszatra sem adva, ellopták tőlünk az Összefogás nevet és azt saját választási kampányukban használják" - írták.

Szerző

Magyarország jobban teljesít: rekordlétszám a börtönökben

Emelkedett a fogvatartottak létszáma, az első negyedévben több mint ezerrel, és júliusra elérte a 18 439-et, ami legutóbb 2002-ben fordult elő - erről Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka beszélt a szervezet hétfői állománygyűlésén.

Az előzetes letartóztatásban lévők száma 5053-ra emelkedett, ezzel a fogvatartottak közötti arányuk 28,3 százalék volt. A jogerősen elítéltek létszáma 12 391 volt, ami 3,4 százalékos növekedést jelent 2012-höz viszonyítva. Továbbra is a börtönbüntetést töltők száma a legmagasabb, a jogerős szabadságvesztésre ítéltek 59 százaléka ebbe a csoportba tartozott. A fegyház fokozatúak aránya 3,5 százalékkal növekedett, a fogház fokozatúaké pedig érdemben nem változott.

Az ez évi feladatokról szólva Csóti András elmondta, a foglalkoztatás növelése továbbra is kiemelt fontosságú. Cél, hogy minden munkaképes elítélt dolgozzon a börtönökben. Megkezdődött az új büntetés-végrehajtási kódex végrehajtási rendeleteinek kidolgozása, a törvény 2015. január 1-jei hatályba lépéséig a teljes személyi állomány oktatását is el kell végezni. Folytatódik a férőhely-bővítési program, 2014-ben nagyarányú, 1200 fős növekedést akarnak elérni.

Szerző