Előfizetés

Bokros Lajos: aláírhatják a Moma és az Összefogás megállapodását

Egy hét múlva, pénteken írhatja alá a Modern Magyarország Mozgalom, valamint a baloldali Összefogás az alkotmányos megállapodást - mondta Bokros Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Moma elnöke kijelentette: a megállapodás szövegét ők írták, és azt változtatás nélkül elfogadták a pártok. 

Az ellenzéki politikus elmondta: ebben az Összefogás politikusai azt vállalják, hogy kormányra kerülésük esetén visszaállítják az alkotmányosságot, a kétfordulós választási rendszert, a jelenlegi ámokfutás helyett stabil és kiszámítható gazdaságpolitikát visznek, valamint könyörtelen harcot folytatnak a korrupció ellen. 

Bokros Lajos szerint ennek a négy pontnak az elfogadása lényeges, mert így a konzervatív, jobboldali szavazókat is meg lehet nyerni, akik amúgy nem szavaznának a baloldalra.

A Moma elnöke hangsúlyozta: az ellentmondás a Fidesznél van, amely baloldali populista gazdaságpolitikát folytat: államosít, bankellenes hadjáratot folytat, monopóliumokat épít és túladóztatja a gazdaságot. Az ellentmondás az, hogy egy ilyen párt nevezi magát jobboldalinak - fogalmazott. Bokros Lajos szerint a magyarok foglyai annak a tévképzetnek, hogy a jobboldaliság piac- és Nyugat-ellenességet jelent. Hozzátette: Nyugaton ezen nevetnek, mert piac nélkül nincs demokrácia és szabadság.

A paksi bővítéssel kapcsolatban azt mondta: nem lehet semmit tudni az ügyről, mert a Fidesz kizárja ebből is a nyilvánosságot. A probléma a demokráciadeficit, a kormány úgy gondolja, hogy az ország feje felett lehet hozni egy olyan döntést, ami meghatározza az ország ötven évét - magyarázta a konzervatív-reformer európai parlamenti képviselő.

Farkas szabadult el a veresegyházi medveotthonból

Publikálás dátuma
2014.02.08. 13:47
Fotó: Szilágyi István / Veresegyházi Medveotthon / Facebook
A veresegyházi medveotthon alábbi facebookos felhívása alapján péntek délután megszökött egy farkasuk. Az Index.hu információi szerint a farkas nem jelent veszélyt, mert kézben nevelt, ott született a medveotthonban. 

Születése után elvitték a szegedi vadasparkba, de ott a többi farkas bántotta, ezért át kellett helyezni, és csak Veresegyházon volt hely. A medvék közé tették, ahol van 8 farkas, akit a többi farkas kivert (tehát a szökött farkashoz hasonló sorsúak), de itt is megijedt. A farkas átmászott egy 5 soros villanypásztoron és egy 2,5 méteres kerítésen is.

A lakosság bejelentéseit várják, de ők is pásztázzák a környéket. Kaptak már bejelentést több helyről is. Erdős területen megy, az biztos, mert rejtőzködnie kell. A környéken elengedtek nyulakat, hogy a farkasnak ne kelljen kárt okoznia haszonállatok között. Az kérik a gondozók, ha valaki megtalálja: semmiképp ne szorítsák sarokba, akkor - más állathoz hasonlóan - védekezni fog, de amúgy szelíd, és nem fog bántani senkit.

FIGYELEM !
Tegnap délután- 2014.02.07-én 14 órakor egy újonnan érkezett kézhez szokott nőstény farkas megszökött a Veresegyházi Medveotthon kifutójából.AZ ÁLLAT NEM BÁNT, EMBERHEZ SZOKOTT, DE KÉRJÜK SENKI NE PRÓBÁLJA MEGFOGNI, HANEM HÍVJA AZONNAL AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMOKAT:
KULI BÁLINT 0620-3970-138 SZILÁGYI ISTVÁN 0620- 9169-279 VAGY A 112-ES SZÁMOT
KÉRJÜK SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI, OSSZÁTOK !!
KÖSZÖNJÜK!

Gyed extra - Megtartanák és kijavítanák

Publikálás dátuma
2014.02.08. 12:50
Fotó: Thinkstock
Az MSZP nemcsak megtartaná a gyed extrát, hanem ki is javítaná annak hibáit - jelentette ki a párt országos elnökségének tagja szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a választások után felálló Mesterházy-kormány működőképessé teszi ezeket az intézkedéseket, hogy azok olyan lehetőséget jelentsenek, amelyekkel a dolgozó szülők valódi segítséget és védelmet kapnak.

Megfogalmazása szerint a Fidesz csak kampányol a kismamákkal, a gyed extra jelenlegi formájában ugyanis üres kampányfogás. Ezt azzal indokolta, hogy a törvény szerint a munkába visszatérő szülőket bármikor kirúghatják, s továbbra sem egyértelmű, lehet-e dupla gyest igényelni. Az ellenzéki politikus szerint az sem tisztázott, hogy a gyeden lévő szülők beírathatják-e a gyermeküket a bölcsődébe.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, az MSZP törvénymódosító javaslata ezeket a hibákat küszöbölné ki, de a parlament szociális bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti képviselők még vitatkozni sem voltak hajlandóak a gyeden, gyesen lévő szülők munkahelyi védelmének kiterjesztéséről.

Hozzátette: a Fidesz képviselői bebizonyították, hogy jelenlegi formájában a gyed extra számukra csak üres kampányfogás; az Orbán-kormány ezek szerint egyetért azzal, hogy a kismamák kirúghatóak legyenek a munkahelyükről.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint sok bűnt követett el a kormány a családok ellen, ezek között a trafik- és a földügyet említette, valamint azt, hogy a kabinet titokban száz évre eladósította, függővé tette az országot.

Simon Gábor volt elnökhelyettes eltitkolt bécsi vagyonával összefüggésben kérdésre válaszolva Kormos Kata szóvivő közölte, Simon Gábor egyértelműen fogalmazott a közleményében, az összeggel el tud és el akar számolni. Egyetértenek azzal, hogy tisztázni kell, ez a pénz honnan van, ez pedig az illetékes hatóságok feladata - mondta.