MSZP: A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a Fidesz-KDNP-t, hogy legalább kormányzása végén gondoljon arra az egymillió nyomorgóra és négymillió szegényre is, akit kilátástalanságba és elkeseredésbe süllyesztettek 4 éves kormányzásuk alatt. 

AZ MSZP roma tagozata ezen kívül arra kéri a Fideszt, gondoljon azokra a honfitársainkra is, akik a nagyvárosok nyomornegyedeiben és a vidék szegénytelepein tengetik az életüket víz, villany, és gáz nélkül, télvíz idején is. 

Legyen végre igazságos a kormány és enyhítse a terheit azoknak a szegény családoknak is, amelyeknél ki van kapcsolva a közszolgáltatás, és amelyeket önkormányzati kilakoltatás fenyeget. 

Az MSZP Roma Tagozata szerint tarthatatlan, hogy egy hálózatból lekapcsolt háztartásnak, amely még a havi számlát sem tudta fizetni, többhavi rezsit kell előre kifizetnie, ha a közműszolgáltatások visszakapcsolását kéri – ha nem akar megfagyni vagy szomjan halni. 

Az MSZP Roma Tagozata azt javasolja, hogy a kormány dolgozzon ki programot a díjhátralékkal rendelkező alacsony jövedelmű családok megsegítésére, illetve, hogy minden, a közműszolgáltatásból lekapcsolt háztartás hozzájuthasson kártyás villany- és gázórához.

 

Szerző

Esztergomban helyi járatot indít a Vértes Volán

A Vértes Volán szombaton Esztergomban elindít egy helyi járatot, amely a kórházat és a vasútállomást kapcsolja be a közösségi közlekedésbe. A buszközlekedés 2011-es leállítása óta ez az első helyi járat a városban - tájékoztatta a közlekedési vállalat.

Németh Tamás vezérigazgató elmondta, a leállítás óta korlátozott formában helyközi járatokkal látták el a szolgáltatást. Februártól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vértes Volán és az önkormányzat megállapodásával helyi jeggyel további helyközi buszok is igénybe vehetők Esztergom közigazgatási határain belül.

A vezérigazgató hozzátette, a helyi járatok megszüntetése a város akkori pénzügyi helyzete miatt elkerülhetetlen lépés volt. Az elmaradt díjfizetés miatt ma is peres eljárás van a társaság és az önkormányzat között. Az új szerződés megfelelő garanciákat tartalmaz a szolgáltató számára.

Völner Pál, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára az MTI-vel közölte: "egy ilyen gazdasági helyzetben lévő városban minden fejlesztés örömhír, kis lépésekkel, fokozatosan javulhat egyes területek elérhetősége. Bízom benne, hogy a minisztérium támogatásával sikerült javítani az esztergomiak közlekedési lehetőségein."
Az esztergomi képviselő-testület december 12-én fogadta el a Fidesz-KDNP-frakció javaslatát, hogy új helyi járat indításáról állapodjanak meg a Vértes Volánnal, és három vonalon a helyközi tarifánál kedvezőbb, helyi díjszabással lehessen utazni a város határain belül.

A Vértes Volán Zrt. évente 14 millió kilométert teljesít, 260 autóbuszt tart üzemben, az utazások száma 17 millió. A vállalatnál 736-an dolgoznak, köztük 405 autóbuszvezető.

Szerző

Rogán, a belvárosi helyszínelő - Videó!

Publikálás dátuma
2014.01.31. 15:33
FOTÓ: Facebook
Rogán sutba dobta képviselői és polgármesteri ambícióit és felcsapott rendőrségi szakértőnek. 

Rogán Antal a Ferenciek terén tart "sajtótájékoztatót" egy autós üldözést követően. 

A videó a linkre kattintva látható: Rogán Antal helyszínel.

A videó az autós üldözésről pedig itt: Autós üldözés a belvárosban 

Szerző