Előfizetés

"Haláli" elképzeléssel rukkolt elő a Barcelona

Publikálás dátuma
2014.01.18. 14:56
FOTÓ: Thinkstock
Mindennek van határa, csak a szurkolói elhivatottságnak nincs. Annak még a halál sem vethet véget.

Ezt ismerte föl a Barcelona labdarúgócsapata, amely a drukkerek végtelen időkre szóló elkötelezettségének kíván teret adni egy épülő mauzóleum formájában – számolt be a Guardian.
A terv szerint eleinte a klub nagyjainak földi maradványai számára alakítanak ki egy 500 férőhelyes végső nyughelyet, de a tervek szerint a project második szakaszában a modernizált Camp Nou Stadionban vagy az annak utódául szolgáló új létesítményben 30 000 urna elhelyezésére lesz lehetőség.

„Az egyesület ekként igyekszik tisztelegni történelmi alakjai előtt: földi maradványaikat a stadionban helyezzük örök nyugalomra” – nyilatkozta Josep Ramon Vidal-Abarca létesítményigazgató. Santi Bach, a partnercég Giem Sport vezérigazgatója elárulta, a jövőben Memorial Tér néven, a szurkolók számára elérhető végső nyughelyet hoznak létre mindazoknak, akik az örökkévalóságban is kapcsolatban akarnak maradni kedvenc klubjukkal.

A Barcelona jelképével és az illető nevével díszített nagy kerámialapok mögötti urnák ára 50 évre 3000 euróba, 99 évre 6000-be kerülnek majd.

Dakar 2014 - Sebestyénék túljutottak az utolsó nagy kihíváson

 A Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós (Toyota) alkotta csapat az 56. idővel ért célba pénteken az autósok között a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 12. szakaszán, s összetettben a 47. helyen áll.

A csapat, a Sandlander Team közleménye szerint az utolsó nagy kihíváson is túl van a trió, mivel ez az etap számított Sebestyénék "mumusának", két éve itt estek ki.
"A sziklás részen ma is volt egy defektünk, a homokot pedig nagyon széttúrták az előttünk haladók, így minden kilométernek megvolt a maga szépsége. Aki holnap ott lesz Valparaísóban, az messzemenőkig megérdemli" - összegzett a pilóta.

A motorosoknál Dési János az 57. időt érte el, ezzel a teljes rangsorban az 53. pozíció az övé.
Pénteken chilei terepen, El Salvador és La Serena között zajlott a verseny. Szombaton, a Dakar utolsó napján 535 kilométer vár a La Serenából rajtoló versenyzőkre a valparaísói célig, a mért szakasz 157 kilométer lesz.

Kosárlabda - Hanga hat pontot szerzett Milánóban

A Hanga Ádámmal felálló spanyol Laboral Kutxa Vitoria 83-76-ra kikapott az olasz EA Milan vendégeként pénteken a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjében.

A magyar légiós - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 15 percet töltött a parketten, ez alatt 6 pontot (két triplát) szerzett, továbbá két lepattanót és három gólpasszt gyűjtött.
"A negyedik negyed végére vissza tudtuk hozni a meccset, ami pozitívum, a győzelemhez viszont kevés volt. Kevés labdából gazdálkodtam, nem is kaptam sok lehetőséget. Óriási élmény telt ház előtt játszani egy ilyen kaliberű olasz sztárcsapat ellen, örülök, hogy hibátlanul céloztam kintről" - nyilatkozta a 24 éves kosaras az MTI-nek.
Hanga kifejtette, vasárnap "élet-halál meccs" vár rájuk a Zaragoza ellen a bajnokságban, ha nyernek, minden bizonnyal Király Kupa-résztvevők.
"Ma este érkezünk vissza Vitoriába, kevés lehetőség lesz a regenerálódásra" - tette hozzá.