MSZP: Beindult a fideszes szavazatvásárlás

Publikálás dátuma
2014.01.06. 14:02
FOTÓ: BIELIK ISTVÁN
Az MSZP a Blikk írására reagált, a bulvárlap információi szerint ugyanis Navracsics Tibor szinte csak saját választókerületének osztogatja a minisztériumi támogatásokat. Csak tavaly körzetének 25 településéből 20 kapott összesen 43 millió forintot 

A szocialisták emlékeztetnek: Papcsák Ferenc az önkormányzat pénzéből 25 ezer zuglói idősnek „ajándékozott” 3000 forintnyi Erzsébet-utalványt, az első választóknak pedig fejenként két mozijegyet, a jászdózsai templomban pedig Pócs Jánosnak, a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjének aláírásával osztogattak kulcstartókat.

 Az MSZP szerint a fenti esetek azt jelzik, beindult a fideszes szavazatvásárlás, önkormányzati és állami pénzen, az adózók pénzén. "A Fidesz szeretne biztosra menni. Ha már senki nem hiszi el a sikerpropagandát, ha már senkinek sem tudják visszahazudni a pénztárcájába a négy év alatt kivett összegeket, akkor jön a legegyszerűbb megoldás: a pénzért vett szavazat" - írja közleményében az MSZP.

Ez a módszer egy valódi demokráciában megengedhetetlen, az MSZP ezért felszólítja a fideszes kormánytagokat, képviselőket és képviselőjelölteket, "ne az állam, hanem a saját pénzükön húzogassák a mézesmadzagot". Az MSZP úgy véli a választópolgárok tisztában vannak Orbán Viktor teljesítményével, többen akarják leváltani, mint támogatni a kormányt. 

Szerző

MSZP-Együtt-PM: Győr megyének sincs szüksége a Fidesz-lufikra

Se a térségnek, se az országnak nincsen szüksége azokra a lufikra, amelyeket beváltatlan ígéreteivel a Fidesz eregetett az elmúlt másfél évben - mondta Kránitz László, a szocialista párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke hétfőn, amikor Győr belvárosában bemutatták az MSZP és az Együtt2014-PM egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit.

 "Nagyon sok választópolgárt 2010-ben megtévesztett, mondhatnám azt, becsapott a Fidesz, ennek köszönhető a kétharmados többségük. Én abban bízom, és tudom, (...) hogy az embereket ma már nem lehet becsapni, hiába dolgozik egy propagandagépezet a Fidesz mellett, mögött" - fogalmazott a politikus az eseményen, amelyen a beváltatlan ígéreteket jelképező többtucatnyi narancssárga léggömböt eresztettek el.

Szerző

Deutschék megvették az MTK-t

Új tulajdonosa van a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapestnek. A klub hétfői közleménye szerint a futballcsapatot működtető gazdasági társaság által kibocsátott, összesen 749 millió forint névértékű részvényt megvásárolta, illetve megvásárlására előszerződést kötött a magyar befektetők által létrehozott Blue & White Befektetői Csoport.

 Ahogy a közlemény fogalmaz, az új tulajdonos alapvető célja a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az egyesület évszázados hagyományaira, a labdarúgóklub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára, valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.    

Az új tulajdonos első intézkedéseként egy évvel meghosszabbította a szakmai igazgató, Garami József nyáron lejáró szerződését, s a társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatója, Domonyai Laszló látja el a klubigazgatói feladatokat. Putics István lett a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, Somogyi János az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A klub honlapja arról is beszámolt, hogy a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor kilenc év után visszatér az együtteshez, és a szezon végéig szóló szerződést írt alá.

Az Index információi szreint a Blue & White Investment Zrt.-t 2013-ban alapították 5 millió forintos tőkével, vezérigazgatója Kücsön Gyula, míg tulajdonosai között találjuk a AVP Svéd-Magyar Videó- és Filmgyártó Kft.-t és Dr. Lórodi Lászlót. Az AVP tulajdonosai a Céginfó szerint a korábbi sportminiszter testvére, Deutsch Péter, illetve Deutsch Judit. Deutsch Péter 2013 szeptembere óta az MTK ügyvezető elnöke, Deutsch Tamás nevezte ki a korábbi stratégiai és fejlesztési igazgatót.

Szerző