Tanyafejlesztés a Belvárosban

Publikálás dátuma
2013.11.16. 16:41
"Itt hamarosan rablótanya nyílik!" feliratú transzparenst tartanak fel résztvevők a helyszínen felállított birkakarám mellett az
A Belváros önkormányzata szeretné felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ezért pályáztak a tanyaprogramban - közölte Puskás András alpolgármester szombaton.

Az alpolgármester arra reagált, hogy az Együtt-PM szövetség a főváros V. kerületének önkormányzata előtt szombaton az ellen tiltakozott, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön. Barabás Richárd, a szövetség politikusa közölte: amikor kirobbant a botrány, az V. kerület rögtön elkezdett magyarázkodni, miszerint ezek nem is teljesen tanyafelújítási pénzek, hanem a tanyasi termékek piacra jutását segítik, később pedig azt mondták, hogy a pénz Hold utcai piaci felújítására megy, noha ezt a piacot pár éve már felújították.

Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte az alpolgármestert, aki elmondta, hogy a vásárcsarnokban termelői, tanyasi árucikkek megjelenésének adnának helyet. Ezzel elősegítenék, hogy a termelők egyre nagyobb számban jelenhessenek meg a fővárosi piacon, és így a budapesti lakosság ellátását friss élelmiszerrel, továbbá azt, hogy a minőségi magyar árut színvonalas környezetben vásárolhassák meg a helyiek. 

Ismertetése szerint az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztak a tanyaprogramban, az elnyert összeget teljes mértékben a felújítására fordítják. A támogatásból kialakítanák a szagelszívást a galérián, minden egyes üzlethelyiségbe bevezetnék a gázt, korszerűsítenék a fűtést és az elektromos hálózatot, valamint akadálymentessé tennék a csarnok egész területét.

A vásárcsarnok felújítása után a vidéki termelők a csarnok földszintjén árulhatják majd termékeiket, a galérián pedig - nyugat-európai mintára - kisebb éttermek, büfék várnák a vásárlókat. Ezzel lehetővé tennék a tanyasi termelőknek, hogy ott árusíthassanak, a fővárosban élők és a kerületi lakosok pedig olyan termékekhez juthatnak hozzá, amelyeket "nyugodt szívvel fogyaszthatnak" - olvasható a közleményben.

Szerző

Együtt-PM: Hoppál Péter ismét hazudott

Bajnai Gordonnak nincs adóköteles jövedelme Ausztriában, ennek megfelelően nem is ott adózik - közölte az Együtt-PM szövetség szombaton az MTI-vel.

 A szövetség arra reagált, hogy Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: Bajnai Gordon "osztrák bankárok kegyeit keresi", miközben a magyaroknak a "fájni fog-programot" kínálja. Hoppál Péter szerint Bajnai Gordon otthonosan mozog Bécsben, hiszen a Bajnai-cégbirodalom jelentős részének ott van a székhelye, így Ausztriában adózik.
Az Együtt-PM szerint Hoppál Péter ismét hazudott.

 Szerintük Magyarország és a magyar polgárok érdekeit nem az szolgálja, aki állandóan a nemzeti érdekre hivatkozik, de "folyamatosan a haverok, rokonok és politikai kegyencek érdekében kormányoz", mint Orbán Viktor teszi. Hanem az, aki itthon és külföldön is arra törekszik, hogy visszaépítse az ország iránti bizalmat, amit az elmúlt három év szétvert.

Hangsúlyozták, hogy az Együtt-PM szövetség le fogja váltani "a kártékony Orbán-Simicska-rezsimet", és olyan igazságos, kétkulcsos, progresszív adórendszert vezet majd be, amely visszaállítja az elmúlt években felszámolt társadalmi szolidaritást, és amellyel a magyar emberek 90 százaléka jár majd jobban. Magyarországnak nem a kormányváltás fog fájni, hanem az, ha Orbán marad a hatalomban - írják közleményükben.

Szerző

Rogán kerületébe jut a tanyasi családoknak szánt pénz?

Az Együtt-PM szövetség tiltakozik az ellen, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön - jelentette be az ellenzéki szövetség két politikusa az V. kerületi önkormányzat előtt tartott szombati demonstrációjukon.

 Simándi Szelim szerint "nem az a gond, hogy források jutnak a Belváros fejlesztésére is, hanem az, hogy a Fidesz folyamatosan, koncepció nélkül a saját politikai és magánérdekei alapján használja fel a közpénzeket."

    Azt mondta: ha a kormányzatnak "épp a költségvetéssel kell trükköznie, akkor 3 ezer milliárd forintot elvesznek a magánnyugdíjpénztárakból, ha a saját hűséges katonáikat kell kifizetniük, akkor elveszik több tízezer ember megélhetését, hogy a trafikokat a haveroknak osztogathassák, most pedig a tanyasi családoknak szánt pénzeket használják fel Rogán Antal céljainak megfelelően". Holott a tanyasi fejlesztési program eredeti célja az volt, hogy villamos energiával lássák el a tanyákat, így növekedjen a magyar tanyasi családok életszínvonala - tette hozzá.

    Barabás Richárd elmondása szerint az ellen tiltakoznak, hogy "átláthatatlanul, sunyi módon" osztanak el közpénzeket, és a Fidesz "birkának nézi az embereket és rablótanyának az országot".

    Hozzátette: amikor kirobbant a botrány, akkor az V. kerület rögtön elkezdett magyarázkodni, hogy ezek nem is teljesen tanyafelújítási pénzek, hanem a tanyasi termékek piacra jutását segítik, később pedig azt mondták, hogy a pénz a Hold utcai piac felújítására megy, noha ezt a piacot pár éve már felújították.
    A sajtótájékoztatóra az Együtt-PM szövetség egyik szimpatizánsa tíz bárányt és három kecskét is elhozott. A birkákat azért hozták Pestre, hogy "megkeressék a belvárosi tanyavilágot" - mondta Barabás Richárd. A szimpatizánsok molinóján azt állt, hogy: "Itt hamarosan rablótanya nyílik".

    Az Erzsébet térre tíz ellendemonstráló is érkezett három libával és egy molinóval, amelyen az állt, hogy "Bajnai libában utazik, ugye?".

Szerző
Frissítve: 2013.11.16. 16:02