Előfizetés

Eloltották a nyíregyházi a tüzet, két tűzoltó megsérült

Publikálás dátuma
2013.11.14. 19:27
Fotó: Balázs Attila, MTI.
Eloltották a tüzet a nyíregyházi bútorgyárban, két tűzoltó könnyebben megsérült - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Takács Judit tájékoztatása szerint a tűzoltók a kezükön szenvedtek kisebb égési sérüléseket, a helyszíni orvosi ellátás után mindketten folytatták a mentést.

A város külterületén, az ipari park mellett lévő bútorgyárban egy kétezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezete, illetve az abban tárolt szivacs, fa és textil kapott lángra csütörtök délben. A legmagasabb fokozaton riasztott tűzoltók öt perc alatt értek a helyszínre, hat vízsugárral és két vízágyúval délután egy órára sikerült körülhatárolniuk a lángokat.Fotó: Balázs Attila, MTI.

A tűz az üzem több csarnoképületét is veszélyeztette, de a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni. Az oltásban a megyeszékhely valamennyi tűzoltóegysége mellé Nyírbátorból, Kisvárdáról, Mátészalkáról, Baktalórántházáról, Hajdúböszörményből, Hajdúnánásról és Nyíradonyból érkezett erősítés.

A füstöt már több kilométerről lehetett lánti. A Debreceni út végén lévő üzem mellett lévő útszakaszon, valamint a közelben lévő körforgalomnál egy ideig rendőrök irányították a forgalmat.

Két kábítószerárust fogtak el Nyíregyházán

Kábítószerárusokat fogott el a rendőrség Nyíregyházán, a két férfi fiataloknak rendszeresen adott el drogtartalmú anyagokat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta, a rendőrségre szerdán érkezett bejelentés arról, hogy a város egyik iskolájában három tanuló kábítószert fogyasztott.

A rendőrségi adatgyűjtéskor kiderült, hogy a fiatalkorú diákok a droghatású anyagokat egy 21 éves helyi lakostól szerezték be, akinek volt egy 19 éves társa is az értékesítésben.

A két árus az otthonában, valamint a nyíregyházi pályaudvaron és környékén rendszeresen adott el kábítószert fiataloknak.
A gyanúsítottakat a rendőrök őrizetbe vették, kóros szenvedélykeltés vétsége miatt indult eljárás ellenük, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Tömeges mérgezés egy belvárosi szállodában

Tizennégy embert szállítottak enyhe mérgezéssel kórházba egy VI. kerületi szállodából - értesült a HavariaPress.

Csütörtökön kora délután riasztották a mentőket a VI. kerületi Révay utcába. Egy szállodában szenvedtek többen enyhe mérgezést, feltehetően valamiféle oldószer gőzétől. A helyszínre több mentőegység érkezett, a sérülteket megvizsgálták, majd 14 embert további kivizsgálásra kórházba szállítottak. A mérgezés pontos okát még vizsgálják.