Előfizetés

Bútorgyár üzemcsarnoka gyulladt ki Nyíregyházán

Egy bútorgyár üzemcsarnoka gyulladt ki csütörtökön Nyíregyházán, a város összes tűzoltóegysége a legmagasabb riasztási fokozattal vonult ki a helyszínre - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Takács Judit tájékoztatása szerint az üzemcsarnokban szivacs, textil és faanyag ég. A helyi tűzoltók a baktalórántházi, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a nyírbátori egységekkel, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal kiegészülve kora délután a lángok továbbterjedését próbálják megakadályozni a Debreceni út végén lévő bútorgyárban.
Senki sem sérült meg - tette hozzá a hadnagy.

A katasztrófavédelem Facebook-oldalán olvasható információk szerint a 2500 négyzetméteres csarnoknak a tetőszerkezete és belső része ég. A tűz veszélyeztet egy másik csarnoképületet is, amelyet vízágyúval hűtenek.

Azonosították a harkányi tóban talált nőt

Sikerült azonosítani azt a nőt, akinek egy harkányi tóban találták meg néhány nappal ezelőtt a holttestét - értesült a HavariaPress.

A harkányi Szúnyog-tóból hétfőn emelték ki az akkor még ismeretlen nő holttestét. A nőnél nem voltak személyazonosságának megállapítására alkalmas iratok. A rendőrség felhívást tett közzé, a személyleírás, valamint a nő ruházatában talált tárgyak alapján így sikerült azonosítani az áldozatot. A 66 éves siklósi asszony halálának körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.

Kifosztotta alkalmi ismerőseit két férfi

Homoszexuális alkalmi partnert kereső férfiakat fosztott ki két férfi, akik ellen kifosztás miatt emelt vádat az ügyészség - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a vádlottak - akik régóta barátok voltak - tavaly év végén elhatározták: internetes társkereső oldalakon homoszexuális alkalmi partnert kereső férfiakat kutatnak fel, hogy a közelükbe férkőzve elvegyék értéktárgyaikat.

Elképzelésüket szinte azonnal meg is valósították: decemberben, majd idén januárban Vecsésen és Budapesten három sértett lakásába jutottak be, majd az éjszaka folyamán a társkeresők öntudatlan állapotát kihasználva laptopokat, telefonokat, ékszereket, ruhaneműket vittek el tőlük.