Előfizetés

Sousa lesz az új szövetségi kapitány?

Publikálás dátuma
2013.10.25. 18:04
Gondolkodhat a portugál edző miként rázza gatyába a magyar válogatottat. FOTÓ: K 2 PRESS
A rangado.hu a DPA német hírügynökségre hivatkozva azt írja, az MLSZ ajánlatot tett Paulo Sousának a szövetségi kapitányi posztra.

Paulo Sousa jelenlegi klubcsapata, az izraeli Maccabi Tel-Aviv az Eintracht Frankfurt otthonában szerepelt az Európa Ligában. Ennek kapcsán a DPA hírügynökség hosszabb cikket közölt. Ebben a többi között az olvasható, hogy az MLSZ konkrét ajánlatot tett a portugál trénernek a magyar szövetségi kapitányi posztra. A cikk úgy fogalmaz, Sousa edzőként is Bajnokok Ligáját akar nyerni – játékosként ez kétszer is sikerült neki –, de egyelőre nem a Dortmund vagy a Milan hívja, hanem a magyar válogatott.

Romano Prodi szerint őt már tíz évvel ezelőtt is lehallgatták

 A titkos adatgyűjtést rég bevált gyakorlatnak nevezte az erről az olasz sajtónak nyilatkozó Romano Prodi volt olasz kormányfő, aki szerint Európában mindenkit lehallgatnak.

 Nem számít újdonságnak, hogy az európai politikai vezetőket az Egyesült Államok lehallgatja - idézte Romano Prodit a Corriere della Sera napilap. Az olasz politikus hozzátette, biztosan tudja, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor 1999 és 2004 között az Európai Bizottság elnöke volt, lehallgatták  az Eni olasz kőolajvállalat akkori elnökével folytatott telefonbeszélgetéseit. Ezeket nem sokkal később a nemzetközi sajtóban látta vissza amerikai forrásból idézve. "A hangom bekerült az Echelon programba, és attól kezdve, minden hívásomat rögzítették, akármilyen készülékről is beszéltem" - nyilatkozta Prodi.

Hangsúlyozta, hogy a mostani lehallgatási botrányban szereplő Prism hálója nem más, mint az Echelon utódja.  "Európában minden telefont, faxot és elektronikus kapcsolatot rendszeresen ellenőriznek. Az információk Menwith Hill brit katonai bázisára futnak be, innen pedig az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA) továbbítják őket" - tette hozzá Prodi.  

A L'Espresso olasz hetilap pénteki számában Glenn Greenwald, a The Guardian brit napilapnak a Datagate botrányt kirobbantó újságírója elmondta, hogy az Egyesült Királyság az úgynevezett Tempora adatgyűjtő programmal hallgatta le az olaszországi hívásokat az olasz titkosszolgálattal együttműködve. Enrico Letta olasz miniszterelnököt a brüsszeli EU-csúcson az olasz újságírók arról kérdezték, tudomása szerint a lehallgatott európai politikusok között van-e. Letta elhárította a választ. 

Orbán "küldetéses hevületéről" ír a The Economist

Orbán Viktor miniszterelnök "küldetéses hevülettel" hajtja végre reformjait 2010-ben aratott kétharmados győzelme óta, és e reformok jelentős részének kettős célja van: egyrészt a kommunista múlt "kiradírozása", másrészt a Fidesz hatalmának gazdasági és politikai konszolidálása - írta pénteki elemzésében a The Economist.

A brit folyóirat a jövő évi magyarországi parlamenti választásokról azt írta, hogy azokat május végén, az európai parlamenti választásokkal egy időben is meg lehetne tartani. Orbán Viktorról azonban "azt mondják", hogy szeretné áprilisra előre hozni a hazai parlamenti választásokat, lerövidítendő az újonnan összeállt ellenzék kampányidőszakát.
Az ellenzék vezetőinek gyorsan el kell juttatniuk (a választóknak szánt) üzeneteiket, annak ellenére is, hogy ellenséges médiával és igen tehetős ellenfelekkel állnak szemben.
A nemrégiben újból szerződtetett izraeli PR-nagymester, Ron Werber 2002-ben választási sikerre segítette a baloldalt, ám most még nagyobb feladat vár rá - írta pénteki cikkében a The Economist.