Előfizetés

Móri ügy - Elutasította a bíróság Kaiser Ede kártérítési igényét

A megismételt elsőfokú eljárásban is elutasította Kaiser Edének a rendőrséggel, az ügyészséggel és a bíróságokkal szemben a móri ügy kapcsán előterjesztett kártérítési igényét hétfőn a Szegedi Törvényszék.

A nyolc halálos áldozattal járó 2002-es móri bankrablás elkövetésének vádjával először elítélt, majd jogerősen felmentett Kaiser Ede - aki más bűncselekmények miatt jelenleg is szabadságvesztését tölti - közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítéseként 25 millió forintot követelt a Nemzeti Nyomozó Irodától, a Legfőbb Ügyészségtől, a Fővárosi Törvényszéktől és a Fővárosi Ítélőtáblától.

Másfél órás indoklásában Cseh Attila bíró elmondta, a kártérítési igény akkor lett volna alapos, ha a büntetőeljárásban az alperesek olyan kirívóan súlyos jogszabály-értelmezési vagy -alkalmazási hibát követtek volna el, amelynek következményeként ítélték volna el Kaiser Edét a móri bankrablás miatt.

Csökken a halálos balesetek száma

Publikálás dátuma
2013.10.21. 19:03
MTI-grafika
A közúti közlekedési balesetek során meghalt emberek száma Magyarországon (2001-2012)

2001 és 2012 között felére csökkent a halálos közlekedési balesetek száma.

Halálos baleset miatt teljes útzár a 47-es úton

Csökmő belterületén, a Kossuth utcán egy Berettyóújfalu felől közlekedő személyautó eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy Szeghalom felől Berettyóújfalu irányába tartó menetrend szerinti autóbusszal - ismertette a baleset körülményeit Dobó Dénes rendőr hadnagy.

A balesetben a személygépkocsit vezető 66 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges adatok szerint a busz utasai közül senki nem sérült meg - tette hozzá.
A rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat Csökmő belterületén az Alkotmány utca és Arany János utca irányába terelik - tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.