Mol-részvényeket adott el a cég felügyelőbizottságának elnöke

Tizenötezer darab Mol-részvényt adott el Mosonyi György, a Mol Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke kedden - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

 A részvényeket 15 350 forintos darabonkénti átlagárfolyamon, a Concorde Értékpapír Zrt. mint befektetési szolgáltató közreműködésével értékesítette a Budapesti Értéktőzsdén Mosonyi György. A tranzakciót követően a tulajdonában 39 588 darab Mol-részvény maradt - áll a tájékoztatásban.

Szerző
Témák
MOL részvények

Szigetvári Viktor: az Orbán-kormányt le lehet és le kell váltani

Az Együtt-PM társelnöke szerint az Orbán-kormányt le lehet és le kell váltani. Szigetvári Viktor erről kedden Debrecenben azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyen bemutatta az MSZP és az Együtt-PM közös Hajdú-Bihar megyei 1. számú választókerületi jelöltjét.

A debreceni központú választókerületben Szegedi István egyetemi docens lesz a jelöltjük, aki az orvoscentrum gyermekklinikája gyermekonkológiai és hematológiai centrumának vezetője - jelentette be Szigetvári Viktor.
A politikus kijelentette: "határozottan hisszük, hogy 2014 tavaszán le lehet váltani, és le kell váltani Orbán Viktor kormányát".
Ez azonban csak akkor történhet meg, ha minden egyéni választókerületben a demokratikus ellenzék egyetlen közös jelöltje áll szemben a Fideszével - tette hozzá.
Ennek érdekében - mint fogalmazott - "erős szövetséget kötöttek az MSZP-vel, amit október 22-én aláír Mesterházy Attila és Bajnai Gordon". Változás nincs, az átfogó megállapodásban a jelöltek neve és az együttműködés paraméterei szerepelnek - tette hozzá.

Szigetvári Viktor szerint sok a csalódott választó ma Magyarországon, akik 2010-ben még "őszinte hittel szavaztak a Fideszre, de csalódniuk kellett".
"Ma Magyarországon az emberek döntő része ellehetetlenült az egykulcsos személyi adó miatt, az emberek döntő része rosszabbul él, mint korábban, az emberek döntő része nem ilyen békétlen országban akar élni" - sorolta az Együtt-PM társelnöke.
Az "országosan győzni akaró" együttműködés sokszínűségét Szigetvári Viktor úgy jellemezte, hogy szövetségükben benne van a Szolidaritás balról jövő őszinte indulata, a Haza és Haladás szakpolitikai tudása, a Milla civil öntudata és a PM megújuló politikája.

Szegedi István bemutatkozó sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy először 2002-ben került közel a politikához, amikor ugyancsak a debreceni 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje volt. "Környezetemben egyre több volt az elégedetlen ember, és irritált az akkori kormány arroganciája, ezért vállaltam a jelölést az MSZP színeiben" - mondta.
Hozzátette, akkor nem sikerült, de sok tapasztalatot jelentett számára négy év önkormányzati munka, és most bízik benne, hogy segíthet, "mert ismét rossz irányba halad az ország".

 Hajdú-Bihar megye 1-es számú, Debrecen központú választókerületének jelenlegi egyéni képviselője Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Szerző

Megbüntették a sofőrt, akinek autójáról gabona szóródott az 5-ös útra

Százhúszezer forintra megbírságolta a rendőrség azt a sofőrt, akinek a járművéről gabona szóródott az 5-ös útra Kistelek és Balástya között kedd reggel. A sofőrt emellett négy hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a sofőrt közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt büntették meg.
Az érintett öt kilométeres útszakaszt mintegy két órára kellett lezárni. Az úttestet beterítő búza miatt egy autó árokba csúszott, de senki sem sérült meg.

 

Szerző