Előfizetés

DK: Meg kell védeni a magyar futballt az európai szocialista-liberális-zöld-kommunista összeesküvéssel szemben

"A magyar futballnak a nemzetközi nagytőke és az európai szocialista-liberális-zöld-kommunista összeesküvésével szembeni megvédéséről" nyújtott be politikainyilatkozat-javaslatot a Demokratikus Koalíció a parlamentnek - a rezsicsökkentés megvédéséről szóló fideszes politikai nyilatkozatra szánt válaszként.

 Molnár Csaba alelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelezte, javaslatukat egyáltalán nem gondolják komolyan, de véleményük szerint ez hasonló színvonalú, mint az a rezsicsökkentés védelméről szóló politikai nyilatkozat, amelyet a Fidesz nyújtott be.

    Molnár Csaba azt mondta, a Fidesz beadványa abból a frusztrációból ered, hogy az ország minden bajáért az "elmúlt nyolc évet", az ellenzéket és a külföldet okolják, miközben a kormány politikája okozza a problémákat. A DK ezért "hasonló színvonalon íródott", a 8-1-es végeredménnyel zárult holland-magyar világbajnoki selejtezőre utaló indítványt nyújtott be.

    A bajai, megismételt időközi választásra vonatkozó kérdésre azt mondta: az derült ki, hogy a Fidesz "választási csalással, utaztatással, az utolsó pillanatban megrendezett tűzifaosztással és megfélemlítéssel igenis képes győzni". A DK jogilag nem akarja megtámadni a fideszes jelölt győzelmét hozó végeredményt, de a politikai konzekvenciákat le kell vonni az ügyből – közölte.

Lezárják egy hétre a Váralagutat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai lemossák a Váralagutat. A munkálaok ideje alatt, hétfőtől vasárnapig, az alagút teljes lezárásra kerül - értesült a HavariaPress.

 

Az FKF munkatársai hétfőn éjféltől vasárnap hajnali 4 óráig lemossák a Váralagutat. A munkálatok ideje alatt az alagút teljesen le lesz zárva, ezért az FKF kéri az autósokat, válasszanak más útvonalat.

Rogán rezsinyilatkozattal zsarolja a T. Házat

Publikálás dátuma
2013.10.14. 14:42
Fotó: Bielik István
A fogyatékkal élők sportjának támogatására alig százmillióval jut több, míg a miniszterelnök szívének kedves felcsúti vasútra hatszor annyi jut; Rogán rezsinyilatkozatot követel; állami bűnözők támadják a uniós támogatási rendszert - így muzsikál a parlament.

14:52 - Csak akik önhibájukon kívül

Simon Gábor kiakad, hogy senki nem védte meg a devizahiteleseket, csupán ötletel a kormány mintegy három és fél éve. Az egyik ilyen ötlet a Nemzeti Eszközkezelő létrehozása volt - ez most a miskolci panellakások közül felvásárolja azokat az otthonokat, amelyeket anno a Fészekrakó-program keretében bűncselekménnyel szereztek meg. Az Eszközkezelő most visszaadja a korábbi tualjdonosoknak a lakásokat, noha azok korábban semmilyen közüzemi díjat nem fizettek, így a tiszetesen törlesztő tulajdonosok szívtak - például gyakorta még a liftet is lekapcsolták. Az MSZP-s honatya arra kíváncsi, miért lehetetleníti el a tisztességes lakókat az eszközkezelő? Fónagy államtitkár válaszában azt mondja: csak azokon segítenek majd, akik önhibájukon kívül kerüljenek nehéz helyzetbe.

14:46 - Dátum sehol

Doncsev András hosszan mondja, hogy ehhez fel kell mérni a belső jogi környeztet, hogy ne legyen benne a nemzetközi joggal ellentétes kitétel. Az államtitkár ezután arról beszél, hogy a krízis-központok hány családnak nyújtanak segítséget - konkrét csatlakozási dátumról egy szót sem szól.

14:32 - Mikor fogják le a bántalmazók kezét?

Ertsey Katalin örül, hogy végre önálló tényállás lett a Btk.-ban a családon belüli erőszak. Az LMP-s képviselő szerint azonban ez messze nem elegendő, hiszen hetente egy nő, havonta egy gyerek esik áldozatul a családon belül tomboló brutalitásnak. Így az LMP-s képviselő arra kíváncsi, mikor csatlakozik Magyarország a családon belüli erőszak ellen fellépő Isztambuli Egyezményhez.

14:26 - Az állam nem nyúl bele

A vagyonvédelem piaca szabad áras, az államnak semmilyen hatása nincs rá, hárít Kontrát Károly. A belügyi államtitkár szerint minisztériuma objektumait is törvényes pályázaton kiválasztott emberek védik. Ennyi.

14:24 - Az állam csonkolja

Berta Szilvia kiakad, hogy a kormány nem akarja rendbe tenni a vagyonvédelmi ágazatban uralkodó káoszt. Példának okáért magyarázza a jobbikos képviselő, egy őrző-védő egy órányi munkájáért 1200 forintot kellene fizetni, hogy elérhető legyen a bérminimum. Csakhogy maga az állam is rossz példával jár elöl: 200-700 forintot fizet egy vagyonvédelmi cégnek, így a vagyonőr 300 forintos órabérrel kénytelen beérni - és az áldatlan állapotok miatt vagy 150 ezer család él nehéz körülmények között.

14:19 - Sajtónyilatkozatból kell okosodni

Hoffmann Rózsa meglepődik, hogy Hiller politikai beszédet tart, aztán megrója a volt oktatási minisztert, hogy nem a KLIK sajtónyilatkozataiból tájékozódik. Aztán az államtitkár azzal indokolja a kormánybiztost, hogy kell valaki, aki segít a KLIK informatikai rendszerét kiépíteni. A tanárok meg nem félnek, mert 150 milliárddal többet költ rájuk a költségvetés (az egyik soron, a másikon ennél is többet von el). Hoffmannál némi önkritika is belefér, elismeri, hogy hibák leledzenek, de ennél sokkal nagyobb baj, hogy a gonosz ellenzék elbizonytalanítja a pedagógustársadalmat.

14:15 - Önmaga a probléma

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve - parafrazeálja Hiller István Ferenc Józsefet a közoktatás reformja, nevezetesen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése kapcsán. A több mint 120 ezer alkalmazottat uraló KLIK most kormánybiztost kap a nyakába - a miniszterelnök óhajára. Ám a KLIK nem képes megoldani a problémát, mert önmaga a probléma, a szervezet ugyanis ledarálja a pedagógusi innovációt. A szocialista politikus arra kíváncsi, ha minden remek, akkor a kormányfő miért szabadított biztost a KLIK-re?

14:08 - Rábólintottak: Beszólunk az EU-nak

A Fidesz frakciója nyomban napirendre veszi - holnap reggeli részletes vitával - a Rogán által bedobott rezsivédelmi nyilatkozatot - így a T. Ház mindjárt rezsinyilatkozatban dorgálja meg az uniós bürokráciát.

14:02 - Budai nem akar kutyálkodni

Budai Gyula Schifferrel állítja párba Magyart, és nyomban mondja, nem emlékszik, mikor jelezte neki a jobbikos képviselő, hogy itt bűnszövetkezet működik. Aztán az államtitkár hosszan sorolja, ki, miért jutott roppant jogosan földhöz, és megéri a honatyát, ne menjenek le kutyába.

13:59 - Bíróság szorítja a kormányt

Magyar Zoltán ismét a földről beszél, a jobbikos képviselő állítja: már régen figyelmeztette írásban Budai agrárállamtitkárt, hogy a munkatársai sumákolnak a különböző támogatásokkal. Annak a honatya mindenesetre örül, hogy a kormány nem titkolhatja, kinek adja át a pályáztatás nélkül szétdobható 80 ezer hektárt, ugyanis a földlista publikálására bírósági ítélet szorítja a kabinetet. Így kiderült, hogy fideszes polgármesterek, illetve rokonok között folyt szét a sok-sok ezer hektár - ám az elszomorítja Magyart, hogy az Orbán-kormány olyan jogi környezetet alakított ki, ahol nem törvénytelen a "haveri földosztás".

13:53 - A balosok is minket másolnak

Olyan vagyok, mint egy Volkswagen: józan és megbízható - idézi fel Rétvári Bence, miképp jellemezte magát Wilfried Martens. Aztán az államtirkár hosszan dicsőíti a Fidesz pártcsaládját, a Néppártot, majd azzal büszkélkedik, hogy az orbáni utat már nemcsak konzervatív tagállamok, hanem balos kormányok is követik.

13:48 - Magyarország barátja volt

Harrach Péter Wilfried Martens emlékét idézi meg. A kereszténydemokrata frakcióvezető szerint a Néppárt nemrég elhunyt vezetője Magyarország barátja volt. Harrach most elmondja, hogy miben is hitt az európai kereszténydemokrata - például a közjóban, a szolidaritásban, illetve a társadalmi igazságosságban. Hozzá nem érnek fel azok, akik nihilista dekadenciával fertőzik az Európai Uniót, vág oda egyet a baloldalnak Harrach,, és meghatottan idézi fel, hogy a KDNP újraalakulásánál dízsvendégként bábáskodott ez az európai államférfi.

13:43 - Budai nem akar titkolózni

Budai Gyula nem vitatkozik, abban egyetért, hogy ügyészségi vizsgálat folyik, és abban is, hogy az uniós pénzeket lopják. Az agrárállamtitkár szerint e köztörvényes bűncselekmény kapcsán nem akar semmit eltitkolni a kormány, sőt állítólag régóta tudja, hogy egyes bűnözők uniós forrásokra vetődnek.

13:40 - Bűnszövetkezetben szivattyúzzák

Gőgös Zoltán arra emlékeztet, hogy ő már korábban szólt arról, hogy egyes cégek "nyúlják" a földalapú támogatásokat. Szerinte ezt a minisztérium sem vitatta, csak azt állította: nem 1 milliárd forintról, csupán 400 millió forintról van szó. Az MSZP politikusa szerint egy bűnszervezet szivattyúzza ki a támogatást - és úgy tűnik az ügynek vannak fideszes, illetve állami hivatali érintettje is. Gőgös szerint ráadásul a bűnszervezetek egy része a közelmúltban is átcsúszott a rostán, ám szerncsére az ügyészség lépett. Fazekas miniszter pedig mondjon le, legalábbis Gőgös szerint alkalmatlan arra, hogy érdemben irányítsa a rendszert.

13:35 - Csak az uniós pénzeket nézik

Budai Gyula már megint csalódik, hogy Schiffer András semmi újat nem mond, sőt az államtitkár szerint az a helyzet, hogy az LMP támogatja a kormányzat földpolitikáját. Aztán még kioktatja az LMP-s képviselőtársat, mondván: csak az uniós földtámogatások felhasználását vizsgálja az ügyészség. (A jelek szerint az európai közösségtől lopni nem akkora baj.)

13:32 - Banánköztársaság kopogtat

Ma reggel jött a hír, hogy az állami földkezelő szervek munkája kapcsán nyomoz az ügyészség, valótlan területalapú támogatások folynak ki, oligarchák viszik el a pályázati földeket, és milliárdos támogatásokat nyalnak fel. Az LMP politikusa szerint kevesen nyernek sokat, mint Dél-Amerikában, ahol óriásbirtokok alakultak ki. A Fidesz a családi gazdálkodók kigolyózásával olyan klientúrát épít, ami hatalmas uniós támogatási pénzeket nyel el. Az LMP arra készül, hogy 2014 után maximálja a birtoknagyságot, és véget vet a szabadrablásnak. Mert most földügyben ugyanaz zajlik, mint trafikügyben - Orbán nemzeti burzsoáziája ugyanis nem más, mint a Fidesz holdudvara.

13:24 - Milliók hangját nem nyomhatják el

Fónagy János szerint hiába kiáltanak milliók, az EU csak a multik hangját hallja, és renitens tagállamként állítja pellengérre Magyarországot. (Pénteken az államtitkár egyébként) még azt mondta a köztévében, hogy az EU-nak nem a rezsicsökkentéssel van baja.

13:21 - Rogán rezsinyilatkozatot akar

Rogán Antal újabb brüsszeli rohamot vizionál, merthogy az újabb rezsicsökkentés újabb uniós attakot jelent szerinte. Ám a Fidesz frakcióvezetője szerint a lényeg az, hogy a gáz ára a 2008 nyári, az áram tarifája pedig a 2007 tavaszi szintre csökken vissza. Nem csoda, hogy a szolgáltatók hörögnek, miközben az idők folyamán mintegy 1040 milliárd forintnyi hasznot vittek ki az országok. Most meg Brüsszel azt vizsgálja, milyen alapon szól bele a kormány a lakossági árakba. Úgyhogy Rogán mozgósítja a T. Házat, és politikai nyilatkozatot terjeszt be a rezsicsökkentés védelméről, amit minden képviselőnek szignálni kellene, elzavarva a fenébe Brüsszelt.

13:16 - Csak a látvány

Schiffer András azt emeli ki, hogy 2008 óta súlyosan nyílik az olló a paralimpiai és az olimpiai sportolók támogatása között, és a különbség csökkentésére bizony nem törekszik a kormány. Az LMP politikusa szerint mindez nem véletlen, a kormányzati sportpolitika a látványberuházásokról szól - és senkit nem érdekel a fogyatékkal élők, vagy épp a szegény fiatalok sportja.

13:11 - Orbán vasútjának a hatoda

Varga László szerint az, hogy a kormány mintegy százmillió forinttal növeli a fogyatékkal élők sportjára fordítható összeget, az remek, csak éppen nevetséges a 100 milliárdos stadionépítési program mellett, illetve ez a summa épp a hatoda annak, amiből Orbán Viktor felcsúti vasútja épül.

13:04 - A fogyatékkal élők sportjáról

Simicskó István a látássérültek napját hozza a T. Házba - és a vakok kapcsán arról beszél, hogy a 300-400 ezer fogyatékkal élő emberért mit tesz a kormány. A sportfelelős államtitkár szerint most 5 ezer fogyatékkal élő ember sportol aktívan, és 2011-ben visszamenőleg díjazta a különböző paralimpiák dobogósait - például egy aranyérmes 23 millió forintot kapott. Simicskó aztán arról beszél, hogy a hétvégi maratoni futáson a kormány több tagja - váltásban - fogyatékkal futotta végig az embert próbáló távot.