Előfizetés

Japán Nagydíj - Hamilton volt az első szabadedzés legjobbja

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki, első szabadedzésén.

 A második helyen csapattársa, a német Nico Rosberg végzett. A világbajnoki címvédő és a jelenlegi pontversenyben is élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) - aki akár már vasárnap világbajnok lehet - harmadik volt.

    Eredmények:
    1. szabadedzés, élcsoport (a formula1.com alapján):
    ----------------------------------------------------
1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:34.157 perc
2. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:34.487  
3. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:34.768
4. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:34.787  
5. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:35.126  
6. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:35.154 

Néhány fillérrel változott a forint árfolyama

Minimálisan, néhány fillérrel változott a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek kora reggelre a csütörtök esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Péntek reggel hétkor egy euró 294,61 forintot ért a csütörtök esti 294,64 forint után. A svájci frankot 238,99 forinton jegyezték, csütörtök este hétkor 239,05 forinton állt. Egy dollár 217,66 forintot, egy japán jen 2,2121 forintot ért péntek reggel az előző esti 217,79 és 2,2202 forintot követően.
 Egy euró 1,3534 dollárt ért péntek reggel a csütörtök esti 1,3530 dollár után.

A horvát hatóságok nem használták fel Hernádi vallomását

Bár a Mol-INA ügyben a horvát hatóságok megkapták Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának tanúvallomását, azt nem használták fel a büntetőeljárásukban, így csupán egy elfogult „koronatanú” vallomása, a magyar üzletember és a volt horvát kormányfő közti néhány találkozó, illetve a zágrábi Marcellino étterem biztonsági kamerájának néma felvétele szerepel a Hernádi Zsolt elleni horvát eljárás bizonyítékai között - írta tegnap megjelent cikkében a Heti Válasz.

A lap birtokába került Hernádi Zsoltnak a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tett vallomása másolata, amely a zágrábi hatóságoknál van, és amelyet a cikk szerint nem használtak fel az eljárásban a horvát hatóságok. A Heti Válasz értesülései szerint két zágrábi államügyésznek - egy másik eljárás keretében - 2011 február 9-én lehetősége nyílt arra, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda „vendégeként” személyesen bírja tanúvallomásra a Mol-vezért. Az itt készült, és a Heti Válasz birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv arról árulkodik, hogy a horvátok kizárólag az INA irányítási jogának megszerzéséről kérdezték Hernádit. Bár a Központi Nyomozó Főügyészség a teljes vizsgálati anyagát elküldte Zágrábba, a Sanader volt kormányfő elleni perben a bíró nem engedte felhasználni ezeket az aktákat.